Red Bull: Μπορούμε να φτάσουμε τη Mercedes

Σχετικά άρθρα

F1 Grand Prix of China - Practice

Στους πρώτους τέσσερις αγώνες της σεζόν η Mercedes δεν έχει αντίπαλο, σαρώνοντας νίκες, pole positions και σπάζοντας ρεκόρ. Όμως, στο στρατόπεδο της Red Bull δεν δείχνουν διατεθειμένοι να παρατήσουν από τόσο νωρίς τη μάχη και γιατί όχι, να κλείσουν τη διαφορά και να παλέψουν για το πέμπτο σερί πρωτάθλημα τους. Ο Christian Horner, επικεφαλής της Αυστριακής ομάδας, δηλώνει πως ξέρουν που υστερεί η RB10 και πως θα δώσουν τα πάντα για να βελτιωθούν, αφού πιστεύουν μπορούν να παλέψουν για τον τίτλο.

Είναι πολύ απλό (το που κάνει η Mercedes τη διαφορά). Πρέπει να περάσουμε στην επίθεση αν θέλουμε να παλέψουμε για το πρωτάθλημα. Εμείς θα δώσουμε τα πάντα και πιστεύω ότι μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε, απλά δεν πρέπει να χάσουμε πολύ περισσότερο έδαφος.

Ήμασταν 22 χιλιόμετρα/ώρα πιο αργοί στην ευθεία (στην Κίνα), κάτι που αντιπροσώπευε σχεδόν 100 μέτρα παραπάνω στην ευθεία. Αυτός είναι ο τομέας που πρέπει να βελτιώσουμε, είναι πολύ απλό. Ξέρουμε πού πρέπει να διορθώσουμε τα ζητήματα μας και ελπίζω να υπάρχουν κάποια βήματα προς την σωστή κατεύθυνση στη Βαρκελώνη.

Η υστέρηση αυτή δεν οφείλεται αποκλειστικά στον κινητήρα της Renault, που όντως είναι πιο αδύναμος από αυτόν της Mercedes, αλλά και στη σχεδιαστική φιλοσοφία της RB10, τα ποσά κάθετης δύναμης που παράγει και το στήσιμο του μονοθεσίου. Πάντως, από πλευράς Γάλλων αναμένονται βελτιώσεις στους επόμενους αγώνες, με τον Remi Taffin να δηλώνει μετά από το Κινέζικο Grand Prix:

Remi Taffin

Ενώ έχουμε αρκετό δρόμο να διανύσουμε, έχουμε σημειώσει ικανοποιητική πρόοδο με όλους τους συνεργάτες μας σχετικά με τη διαχείριση της ενέργειας, την ισορροπία μεταξύ της χρήσης καυσίμων και κινητήρα εσωτερικής καύσης, κι η ανάκτηση ενέργειας επιτρέπει στις ομάδες να εξαγάγουν κοντά στη μέγιστη απόδοση από τα πακέτα τους.

Αναγνωρίζουμε πως έχουμε να κάνουμε κάποια περαιτέρω βήματα και πρέπει να εδραιώσουμε την αξιοπιστία που έχουμε αναπτύξει, αλλά έχουμε τρεις εβδομάδες έως το ισπανικό Grand Prix και άλλο ένα εντατικό πρόγραμμα για να χτίσουμε πάνω σ’ αυτό το Σαββατοκύριακο (της Κίνας). Πλέον, υπάρχει θετική τάση και σκοπεύουμε να παραμείνουμε σε αυτή την καμπύλη (ανάπτυξης).

Το προβάδισμα που απολαμβάνει η Mercedes αυτή τη στιγμή, τόσο από πλευράς δυναμικής της W05, όσο κι από βαθμολογικής, είναι πολύ μεγάλο και -θεωρώ- πρακτικά αδύνατο να καλυφθεί φέτος ώστε να διεκδικήσει κάποια άλλη ομάδα τον τίτλο. Αυτό που δεν πρέπει να αποκλείσουμε, είναι με την εξέλιξη κατά τη διάρκεια της σεζόν να καταφέρει να τους φτάσει κάποιος συνδυασμός και να παλέψει στα ίσια για νίκες, δίνοντας παράλληλα νέο ενδιαφέρον στους φετινούς αγώνες.

[Photo Copyrights: Lars Baron/Getty Images/Red Bull Racing]

ΠηγήSkySports

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...