Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Nigel Stepney

Σχετικά άρθρα

Stepney

Σκοτώθηκε πριν από λίγες ώρες ο πρώην μηχανικός της Ferrari, Nigel Stepney σε τροχαίο δυστύχημα που έγινε στη περιοχή του Essex της Αγγλίας.

Ο 56-χρονος Βρετανός που ήταν η πέτρα του σκανδάλου της κατασκοπίας μεταξύ Ferrari και McLaren, έχασε τη ζωή του στο τόπο του ατυχήματος, με τον επικεφαλής της αστυνομίας του Kent να δηλώνει:

Ένα ασημί VW Caddy με οδηγό έναν 56-χρόνο άνδρα από την περιοχή του Essex, είχε σταματήσει στο διάζωμα του αυτοκινητόδρομου M20 που συνδέει το Λονδίνο με το Ashford. Για λόγους που ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί, ο άντρας φαίνεται να εισήλθε στο οδόστρωμα και στη συνέχεια συγκρούστηκε με αρθρωτό φορτηγό μεταφοράς εμπορευμάτων, με τον ίδιο να καταλήγει στη σκηνή του τροχαίου. Ήταν έντονη θανόντος στη σκηνή.

22784a-affaire_d_espionnage___plan_penal_stepney_entendu_a_modene
Ο Stepney ξεκίνησε την καριέρα του στη Formula 1 το 1977 και 30 χρόνια αργότερα, αποχώρησε κάτω από τις βαρύτατες κατηγορίες κατασκοπίας που συγκλόνισαν το άθλημα. Ο μηχανικός που έπειτα απο θητεία στην Ferrari πήγε στην McLaren το 2007 και σύμφωνα με τους Ιταλούς πήρε μαζί του και ένα μεγάλο μέρος της τεχνογνωσίας της ιταλικής φίρμας (CD, DVD, έγγραφα και ότι άλλο βάλει ο νους σας!). Όπως ήταν φυσικό, το σκάνδαλο “Stepneygate” πήρε πολύ μεγάλες διαστάσεις και κατέληξε σε πρόστιμο στη McLaren 100 εκατομμυρίων δολαρίων και αποκλεισμό της ομάδας απο το πρωτάθλημα εκείνης της χρονιάς.

Επίσης, η FIA απέκλεισε και τον συνεργάτη του Mike Coughlan από οποιοδήποτε πρωτάθλημα επιβλέπει, ενώ η Ferrari είχε ξεκινήσει διαδικασίες για να κινηθεί κατά του Stepney νομικά και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 20 μηνών και 600 ευρώ (!!) πρόστιμο. Ωστόσο, ο Άγγλος δεν πέρασε ούτε μέρα πίσω από τα κάγκελα.

Τα τελευταία χρόνια εργαζόταν ως Αγωνιστικός και Τεχνικός Διευθυντής των JRM sportcars.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...