191325

Ένα κόκκινο μουλάρι της νέας Bentley Continental Supersports γράφει χιλιόμετρα δοκιμών αυτές τις ημέρες στο Nurburgring. Το αυτοκίνητο διαθέτει πίσω αεροτομή, διαφορετικό μπροστά spoiler, μικρές ακόμη αεροδυναμικές λεπτομέρειες.

Η προηγούμενη γενιά είχε παρουσιαστεί το 2009 και φορούσε τον W12 6,0-λίτρων κινητήρα ο οποίος απέδιδε 630 ίππων με 80 κιλά ροπής, αλλά η νέα γενιά θα φορά τον V8 4,0-λίτρων TFSI κινητήρα. Εκτός από την επιπλέον ιπποδύναμη, η νέα έκδοση θα κάνει και εντατική δίαιτα χρησιμοποιώντας αρκετά μέρη από carbon, καθίσματα από σύνθετα υλικά, μια γυμνωμένη σχετικά καμπίνα, αλλά υπάρχουν και πιθανότητες να αφαιρεθούν τα δύο πίσω καθίσματα. Θα προσφέρει μεγαλύτερη αίσθηση στην οδήγηση και ο χειρισμός της θα είναι πιο κοφτερός, με την εξάτμιση της να προσφέρει ένα πιο δυνατό soundtrack.

Ενώ η παλαιά Supersports ήταν διαθέσιμη για περιορισμένο χρονικό διάστημα, η νέα έκδοση θα είναι διαθέσιμη κανονικά στη γκάμα της Bentley και θα τοποθετηθεί ανάμεσα από την υπάρχουσα έκδοση Speed και την road legal GT3 που βασίζεται στην αγωνιστική έκδοση του αυτοκινήτου.