Τον Μάρτιο του 2015 η McLaren P13, η Mclaren ίσως προσφέρει ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Σχετικά άρθρα

McLaren 650S Launch 2014 Ascari

Ο CEO της McLaren μιλώντας στο Αμερικάνικο Edmunds αποκάλυψε αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα σχετικά με το μέλλον της εταιρίας του.

Ο Mike Flewitt αποκάλυψε πως η P13, το νέο της entry-level supercar θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του επόμενου χρόνου και μηχανικά θα φορά τον ίδιον V8 3,8-λίτρων κινητήρα που φορούν οι 650S και P1, αλλά στη περίπτωση της θα παράγει λιγότερα άλογα. Το πόσα άλογα δεν το ανακοίνωσε ο CEO, αλλά θα δίνει τη δυνατότητα στο αυτοκίνητο να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε περίπου 4 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 298 χλμ/ώρα.

Σχετικά με τον αντικατάσταση της P1 ανέφερε πως θα μπορούσε να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μετά από 10 χρόνια, με το αυτοκίνητο να φέρνει την αλλαγή, κάνοντας ένα τεχνολογικό βήμα προς τα εμπρός.

Το 2017 θα κυκλοφορήσει η P15 με την εταιρία του να έχει βάλει ως στόχο για φέτος να κατασκευάσει 4.000 με 6.000 αυτοκίνητα. Τέλος δήλωσε πως ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον η McLaren θα μπορούσε να βγάλει στην αγορά ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο. Επιθυμία της McLaren είναι να προσφέρει στο κοινό δύο με τρία “mainstream” μοντέλα και μερικά ειδικά, όπως η P1 ή κάποιο ηλεκτρικό.

ΠηγήEdmunds

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...