Νέο Mazda RX-8 με περιστροφικό κινητήρα το 2017

Σχετικά άρθρα

2010 Mazda RX-8 facelift

Φήμες θέλουν την Mazda να παρουσιάζει τη νέα γενιά του RX-8 το 2ο17, με το αυτοκίνητο να εξοπλίζεται με περιστροφικό κινητήρα.

Το μοντέλο, το οποίο φημολογείται πως θα ονομαστεί είτε RX-7, είτε RX-9 θα παρουσιαστεί το 2017, με την Mazda να γιορτάζει έτσι με τον καλύτερο τρόπο το Cosmo Sport, το πρώτο μοντέλο της Mazda με περιστροφικό κινητήρα.

Ο κινητήρας φημολογείται πως είναι ατμοσφαιρικός, χωρητικότητας 1.200 κ.εκ, διαθέτοντας δύο ρότορες των 600 κ.εκ κ. Θα ισοδυναμεί με έναν 2,4-λίτρων συμβατικό κινητήρα και θα αποδίδει 250 με 300 άλογα. Οι φήμες θέλουν τον κινητήρα να είναι τοποθετημένος στο μπροστά μέρος, με την κίνηση να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς.

Ο κινητήρας θα καταναλώνει λιγότερο καύσιμο σε σχέση με τον περιστροφικό κινητήρα του RX-8. Θα είναι πιο ισχυρός, έχοντας ωστόσο μεγαλύτερη ροπή, ενώ παράλληλα θα καταναλώνει και λιγότερο λάδι στις υψηλές στροφές. Αρχικά θα είναι διαθέσιμος σε ατμοσφαιρική έκδοση, ενώ αργότερα θα υπάρχει και turbo έκδοση.

Σχεδιαστικά θα ακολουθεί τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της Mazda, την οποία θα την δούμε στην επόμενη γενιά του MX-5. Θα τεθεί απέναντι από τα Toyobaru και θα κατασκευαστεί πάνω στη νέα πισωκίνητη πλατφόρμα που ετοιμάζει η Mazda.

Το νέο RX-9 αναμένεται να ζυγίζει κοντά στα 1.270 κιλά, αφού η Mazda θα χρησιμοποιήσει αρκετά αλουμινένια μέρη. Ο κινητήρας θα συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και ένα 5-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση για 145.034 Mazda CX-60 και CX-90

Η Mazda ανακαλεί 145.034 CX-60 και CX-90 που κατασκευάστηκαν μεταξύ 15 Μαρτίου 2022 και 11 Δεκεμβρίου 2023 επειδή μπορεί να γίνει αισθητή μια ξαφνική...

H Mazda κατοχύρωσε το όνομα 6e, ετοιμάζει ηλεκτρικό sedan;

Η παραγωγή του Mazda6 αναμένεται να ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα, κλείνοντας έναν κύκλο 12 ετών εμπορικής πορείας. Παρότι, δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι σχεδιάζει η...

Σε περιορισμένη παραγωγή η BMW M3 CS Touring

Η BMW έχει ξεκινήσει τις δοκιμές ανάπτυξης της Touring έκδοσης της M3 CS, με το αυτοκίνητο να φορά τον 3,0-λιτρο εξακύλινδρο twin-turbo κινητήρα απόδοσης...

Οι τιμές του Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV με τον περιστροφικό κινητήρα

Η Mazda ανακοίνωσε τις τιμές πώλησης του MX-30 e-Skyactiv R-EV, το οποίο σηματοδοτεί την επιστροφή του διάσημου περιστροφικό κινητήρα στη γκάμα της ιαπωνικής εταιρίας...