Toyota: Θα επιστρέψουμε στο Le Mans για τη νίκη!

Σχετικά άρθρα

2014_Le-Mans_Race_1_4-1024x682

Η Toyota “ορκίστηκε” να επιστρέψει και να παλέψει για άλλη μία φορά για τη νίκη στις 24 ώρες του Le Mans, έπειτα από ένα σερί που μέχρι στιγμής, μετρά 16 αποτυχημένες προσπάθειες.

Στον φετινό αγώνα, το TS040 με το Νο7 που ξεκίνησε από την pole position εγκατέλειψε λόγω ηλεκτρικών κατά τη διάρκεια της 14ης ώρας του αγώνα, ενώ ήταν μπροστά με διαφορά 90 περίπου δευτερολέπτων από τον δεύτερο ενώ το No8, έπειτα από ένα ατύχημα στην Mulsanne όταν έβρεξε και αφού πέρασε 50 λεπτά στα pits για να επισκευαστεί, κατάφερε να κατακτήσει την τρίτη θέση, όταν οι δύο Porsche εγκατέλειψαν. Η υπερπροσπάθεια των οδηγών όμως δεν ήταν αρκετή αφού τα Audi κατέκτησαν την πρώτη και την δεύτερη θέση.

Πριν από τον αγώνα, ο πρόεδρος της Toyota Racing, Yoshiaki Kinoshita, είχε πει πως ο μόνος στόχος της Toyota για το LeMans 2014 ήταν η νίκη. Μετά το τέλος, δεν έκρυψε τα λόγια του.

Σίγουρα, υπάρχει έντονη απογοήτευση στην ομάδα γιατί και τα δύο TS040 είχαν την ταχύτητα να κερδίσουν τον αγώνα. Αλλά μέρος της μαγείας του Le Mans είναι το ότι είναι απρόβλεπτο. Σήμερα, το μόνο που έπρεπε να κάνουμε, είναι να αποφύγουμε τις ατυχίες. Δυστυχώς, δεν το κάναμε, αλλά αυτό είναι motorsport και πρέπει να δεχθούμε το αποτέλεσμα. Θα επιστρέψουμε δριμύτεροι για αυτή την εμπειρία και έχουμε και ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα να προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε, ξεκινώντας από τον επόμενο αγώνα.

Στο ίδιο κλίμα ήταν και οι δηλώσεις του Kazuki Nakajima:

Πίστευα πως ίσως, μπορούμε να τα καταφέρουμε φέτος. Και μετά, συμβαίνει αυτό. Αυτό είναι το Le Mans και γι’ αυτό ερχόμαστε. Θα προσπαθήσουμε ξανά.

Πριν το Le Mans του 2015 για το οποίο είναι υπερβολικά νωρίς να μιλήσουμε όμως, είναι οι 6 ώρες του Circuit of the Americas στις 18-20 Σεπτεμβρίου. Θα μπορέσει η Toyota να ανακάμψει ή το Le Mans ήταν το πρώτο σημάδι ανόδου της Audi στην κορυφή; Επίσης, τι μπορούν να καταφέρουν οι Porsche στην πρώτη χρονιά συμμετοχής τους;

ΠηγήMotoring

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δύο νέα ηλεκτρικά παρουσίασε η Toyota στη Κίνα

Στην έκθεση του Πεκίνου η Toyota παρουσίασε τα bZ3C και bZ3X, δύο νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά της Κίνας. Αποτελούν τις...

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...