Scorpio P6, η απάντηση στο Morgan 3 Wheeler [w/video]

Σχετικά άρθρα

Scorpion P6

Αν ήθελες κάτι τρελό, πρωτότυπο αλλά ταυτόχρονα κλασικό και fun-to-drive αυτοκίνητο, ίσως η μοναδική επιλογή σου να ήταν το Morgan 3 Wheeler. Να όμως που και αυτό απέκτησε ανταγωνιστεί και ακούει στο όνομα Scorpion P6.

Το P6 όπως δηλώνει η εταιρία με βάση το Μιάμι, είναι αρκετά φθηνότερο και προσφέρει τη διπλάσια ευχαρίστηση. Στόχος της Scorpion Motors είναι να δώσει στους απανταχού petrolheads supercar παραστάσεις σε πολύ προσιτή τιμή, καθώς για να κάνεις δικό σου το περιορισμένης παραγωγής Ρ6 πρέπει να αποχωριστείς 26.000 δολάρια (€19.200).

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το P6 είναι το ταχύτερο τρίκυκλο στον κόσμο και κοιτάζοντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά δε θα μπορούσες να το αμφισβητήσεις.Η κίνηση μεταφέρεται στην πίσω ρόδα μέσω μιας καδένας που πέρνει κίνηση από έναν τετρακύλινδρο κινητήρα μηχανής Kawasaki, χωρητικότητας 600 κ.εκ.

Scorpion P6

Σε αντίθεση με το Morgan που αποδίδει 82 ίππους, το μικρό θηρίο βγάζει 126 ίππους και 59 Nm ροπής, επιτρέποντας να επιταχύνει για τα 0-96 χλμώρα σε 3,5 δευτ., περίπου δύο φορές τόσο γρήγορα όσο το 3 Wheeler.

Η δύναμη δεν είναι ο μόνος παράγοντας που το κάνει ξεχωριστό, καθώς το P6 πατάει σε σημαντικά φαρδύτερα ελαστικά, ενώ το όλο αυτοκίνητο ζυγίζει 331 κιλά, λόγω του χωροδικτύωμά του και το εξωτερικό κέλυφος από σύνθετα υλικά.

Όσο και να σου φαίνεται περίεργο όλη η παραγωγή έχει πουληθεί και αν ενδιαφέρεσαι θα πρέπει να το προ-παραγγείλεις. Το μοντέλο του 2014 έχει ανανεωμένη εμπρός ανάρτηση, φαρδύτερο μετατρόχιο, μακρύτερο μεταξόνιο, φαρδύτερο πίσω ελαστικό, κάθισμα και φτερά από ανθρακονήματα, νέο στυλ F1 τιμόνι και ταμπλό οργάνων, καθώς και άλλα διαθέσιμα προαιρετικά χαρακτηριστικά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...