Ναι, η νέα BMW X5 M θα είναι ικανή για 300km/h

Σχετικά άρθρα

tv0lssf77mojgbkbiwaf

Η νέα BMW X5 M, αναμένεται να είναι το ταχύτερο και ισχυρότερο SUV στην ιστορία της μάρκας. Γιατί το λέμε αυτό; Εξαιτίας ενός banner στις εγκαταστάσεις της BMW στο Spartanburg των Η.Π.Α. που λέει: “MAX SPEED: 300kmh”. Θα μου πεις, λογικό είναι. Ότι πιάνει στα χέρια της το τμήμα M, μεταμορφώνεται. Ακόμα και έτσι όμως, μιλάμε για ένα SUV με ελάχιστα καλύτερη αεροδυναμική από ένα κοντέινερ και βάρος που ξεπερνά τους 2 τόνους!

Για να είναι ικανή λοιπόν η BMW X5 M για 300km/h, ακόμα και αν η τελική της καταλήξει να είναι περιορισμένη στα 250 ή τα 280 km/h, θα πρέπει να έχει κάτι σπέσιαλ κάτω από το καπό. Γνωρίζουμε πως θα κινείται από την επόμενη γενιά του S63, twin-turboV8 με χωρητικότητα 4.4 λίτρων. Σύμφωνα με πληροφορίες όμως, η ιπποδύναμη του κινητήρα, θα ανέβει στα 600 άλογα ενώ η ροπή, θα εκτοξευθεί στα 700-800 Nm. Επιπλέον, δεν θα συνδυάζεται πλέον με το 6-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο της προηγούμενης γενιάς αλλά με ένα νέο, αυτόματο μεν, με 1 ή 2 επιπλέον σχέσεις δε, κιβώτιο.

Με δεδομένο πως η τρέχουσα X5 xDrive50i πιάνει τα 100km/h από στάση σε 4.3 δευτερόλεπτα με “μόλις” 445 άλογα, δεν θα μας προκαλέσει εντύπωση αν ο χρόνος είναι στα “3άρια”. Αυτό που θα μας προκαλέσει εντύπωση, είναι ότι φτάσαμε στο σημείο που ένα SUV μπορεί να πιάσει τα 100km/h από στάση σε 3.κάτι δευτερόλεπτα! Και μην ξεχνάμε… τελική: 300km/h!

ΠηγήJalopnik

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...