Μεγάλη πρόκληση τα ελαστικά 18″, σύμφωνα με τον Pic

Σχετικά άρθρα

Charles Pic

Ο Charles Pic ήταν ο μοναδικός οδηγός που πήρε μία πρώτη γεύση από τα νέα ελαστικά 18 ιντσών που είχε μαζί της η Pirelli στη δεύτερη ημέρα δοκιμών τού Silverstone. Ο αναπληρωματικός οδηγός τής Lotus έκανε 14 γύρους φορώντας αυτά τα ελαστικά, με τον ρυθμό του να είναι πολύ πιο αργός από των πρώτων, κάτι που είναι απολύτως λογικό.

Σύμφωνα με τον Pic, οι ομάδες θα πρέπει να εργαστούν πολύ σκληρά όταν και αν ανακοινωθεί αλλαγή για τη μετάβαση από τις 13 στις 18 ίντσες, διότι η αεροδυναμική θα πρέπει να είναι ολοκαίνουρια, μαζί με τις δεδομένες αλλαγές στις αναρτήσεις.

Είναι αλήθεια ότι είναι πιο αντιδραστικά και πιο νευρικά. Το κυριότερο είναι ότι χάνεις στην αεροδυναμική, χάνεις πραγματικά πολύ. Δεν είναι σαν να είσαι στη Monza, είναι πιο λίγο, από την αεροδυναμική που χάνεις με αυτά τα ελαστικά. Ο συνδυασμός αυτών μ’ έφερε 5 ή 6 δευτερόλεπτα εκτός ρυθμού και, αν κοιτάξετε τον χειρισμό, δεν ήταν καλός, αλλά δεν ήταν αυτό το νόημα του τεστ. Συνολικά, η πρόσφυση ήταν πολύ χαμηλή και ήμασταν πολύ εκτός ρυθμού. Αλλά, ο κύριος στόχος ήταν να δώσω κάποια στοιχεία στην Pirelli, και αυτό κάναμε.

Lotus E22 18 intches

Νομίζω ότι, αν πάμε κάποια μέρα σ’ αυτά τα ελαστικά, θα είναι μια μεγάλη πρόκληση. Πρώτα για την ομάδα, επειδή πρέπει να σχεδιάσουν ένα εντελώς νέο μονοθέσιο γύρω από αυτά. Είναι μια τελείως διαφορετική φιλοσοφία και πρέπει να κατασκευάσεις όλο το μονοθέσιο γύρω από αυτά τα ελαστικά. Νομίζω ότι είναι επίσης μια πρόκληση για τον οδηγό, επειδή είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, έτσι νομίζω ότι αυτό θ’ αρέσει σε μερικούς ανθρώπους και σε άλλους όχι.

Κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει πότε και αν θα δούμε τα νέα ελαστικά στη Formula 1. Η Pirelli τονίζει ότι μπορεί να τα έχει έτοιμα για το 2016, όμως θα πρέπει πρώτη η Formula 1 αν όντως θέλει να γίνει αυτή η μεγάλη αλλαγή.

ΠηγήESPN F1

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...