Φωτογραφία δείχνει πόσο τυχερός ήταν ο Chilton στο Silverstone

Σχετικά άρθρα

Max Chilton

Το σφοδρό ατύχημα του Kimi Raikkonen στιγμάτισε το Grand Prix στο Silverstone. Ο Felipe Massa δεν κατάφερε ν’ αποφύγει την F14 T τού Φινλανδού, κάτι που, όμως, έκανε ο Max Chilton, με μικρές μόνο ζημιές στο μονοθέσιό του. Αυτό, ωστόσο, που ίσως να μην αντιλήφθηκαν κάποιοι ήταν πόσο τυχερός ήταν ο οδηγός τής Marussia, καθώς ο τροχός τού Raikkonen για λίγο δεν τον βρήκε στο κεφάλι, κάτι που θα σήμαινε σοβαρό τραυματισμό.

Σ’ ένα “video” που κυκλοφορεί στο YouTube φαίνεται μία “φωτογραφία” που δείχνει πόσο κοντά είναι ο ιπτάμενος τροχός στο κεφάλι τού Βρετανού οδηγού. Το 2011, η FIA έκανε δύο τα συρματόσχοινα που συγκρατούν τον κάθε τροχό, ωστόσο θα πρέπει να παρθούν νέα μέτρα για να μην απομακρύνεται ένας τροχός από το μονοθέσιο, καθώς είναι σαφές ότι μπορεί να προκληθεί πολύ σοβαρός τραυματισμός ή και θάνατος αν υπάρχει επαφή με κεφάλι οδηγού.

Αρκετοί ήταν εκείνοι που ήθελαν κάποια ποινή για τον Raikkonen, για τον τρόπο που επέστρεψε στην πίστα όταν αρχικά είχε βγει εκτός, ωστόσο η Παγκόσμια Ομοσπονδία ήταν αρνητική σε αυτό, καθώς έκρινε πως δεν υπήρχε παραβίαση του κανονισμού 20.2, ο οποίος λέει:

Σε περίπτωση που ένα μονοθέσιο βγει από την πίστα και ο οδηγός το ξαναφέρει μέσα, μπορεί να το κάνει με ασφαλή τρόπο και χωρίς να κερδίσει πλεονέκτημα.

Η τηλεμετρία “μίλησε” κι έδειξε ότι άφησε γκάζι όταν επέστρεψε στην πίστα, από την οποία βγήκε με 230 χλμ/ώρα. Τίποτα δε θα είχε συμβεί αν ο “Iceman” είχε κόψει αρκετή ταχύτητα πριν επανέλθει στην πίστα, ωστόσο η FIA θεώρησε ότι όλοι οδηγοί θα έκαναν ό,τι και ο Raikkonen, που έπεσε στις μπαριέρες με 160 χλμ/ώρα και, όπως είναι γνωστό, δέχθηκε στιγμιαίες δυνάμεις των 47G.

ΠηγήYouTube

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα