Η BMW θα αναπαλαιώσει μια 507 Roadster που κάποτε άνηκε στον Elvis Presley

Σχετικά άρθρα

BMW 507 previously owned by Elvis Presley

Αυτή η κόκκινη BMW 507 Roadster του 1957, κάποτε άνηκε στον βασιλιά του Rock ‘n’ Roll, Elvis Presley, με την BMW να ανακοινώνει τις προθέσεις της να το αναπαλαιώσει. Όταν ο Presley την αγόρασε τον Δεκέμβριο του 1958 έναντι 3.750 δολαρίων, η 507 Roadster με αριθμό σασί 70079, ήταν βαμμένη σε λευκό χρώμα, με τον Βασιλιά εκείνη την περίοδο να υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία του στο Μόναχο της Γερμανίας. Ο Elvis έβαψε το αυτοκίνητο σε κόκκινο χρώμα και γύρισε με αυτό στις Η.Π.Α το 1960. Δύο χρόνια μετά, το πούλησε σε έναν άνδρα με το όνομα Tommy Charles, ο οποίος εργαζόταν σε μια αντιπροσωπεία της Chrysler στη Νέα Υόρκη. Το αυτοκίνητο στη συνέχεια πήγε στην Αλαμπάμα, όπου φόρεσε έναν V8 κινητήρα, κιβώτιο της Borg-Warner και τον πίσω άξονα από ένα μοντέλο της GM.

Μετά τις παραπάνω αλλαγές, το αυτοκίνητο συμμετείχε σε αγώνες dragster, και το 1968, άλλαξε για ακόμη μια φορά χέρια, με τον Jack Castor, μηχανικό από την Καλιφόρνια να γίνεται ο τρίτος ιδιοκτήτης του. Επιθυμία του ήταν να το επαναφέρει στην αρχική του κατάσταση, αλλά λόγω του κόστους δεν το κατάφερε να το κάνει, κλείνοντας το αυτοκίνητο σε μια αποθήκη.

Μέχρι πριν ένα μήνα, το αυτοκίνητο βρισκόταν εκεί, θαμμένο κάτω από τις σκόνες, με τον Castor να στέλνει τελικά το αυτοκίνητο στο Μόναχο στα κεντρικά της BMW. Για λίγο καιρό το μοντέλο θα εκτεθεί στο μουσείο της BMW, ενώ μετά θα το αποκαταστήσει πλήρως, μια διαδικασία που ίσως διαρκέσει μέχρι και δύο χρόνια.

http://www.youtube.com/watch?v=JOgX-Fu4F7o

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Κάπως έτσι θα είναι η νέα BMW X3

Μέσα στους επόμενους μήνες η BMW θα παρουσιάσει τη νέα, τέταρτη γενιά της X3 και αυτές οι renderings φωτογραφίες μας δείχνουν πως θα μοιάζει...

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...