Παρότι αξίζει να αναφέρουμε κάθε φορά που βγαίνει μια σε δημοπρασία πόσο μοναδικά όμορφη είναι η BMW 507, η συγκεκριμένη αξίζει λίγο μεγαλύτερη προσοχή επειδή ανήκε στον άνθρωπο που πιστώνεται με το σχεδιασμό της. Το όνομα του Κόμης Albrecht Graf von Goertz. Και αν το όνομα σου ίσως ακούγεται οικείο, είναι επειδή ο Γερμανός σχεδιαστής που πέθανε το 2006 συμμετείχε επίσης στο σχεδιασμό των Porsche 911, Toyota 2000GT και Datsun 240Z.

Η 507 ήταν πολύ ιδιαίτερη για τον von Goertz, όμως, επειδή ήταν το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής στο οποίο εργάστηκε. Πριν από αυτό, είχε δουλέψει ως επί το πλείστον σε άλλα projects βιομηχανικού σχεδιασμού, αλλά και σε one-off αυτοκίνητα. Τo fun fact της υπόθεσης είναι ότι ο von Goertz αγόρασε τη 507 του το 1971, 13 χρόνια μετά την κατασκευή της, και σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Bonhams, ο σχεδιαστής είχε το αυτοκίνητο στην κατοχή για λίγο περισσότερο από μια δεκαετία.

Ο ιδιοκτήτης μετά τον von Goertz έκανε πλήρη ανακατασκευή το 1990 και το αυτοκίνητο θα προσφερθεί στην δημοπρασία Bonhams Bond Street στο Ηνωμένο Βασίλειο την 1η Δεκεμβρίου. Ο οίκος εκτιμά ότι θα πουλήσει για μια τιμή μεταξύ των 2,1 και 2,2 εκατομμυρίων λιρών, που σημαίνει ότι κυμαίνεται μεταξύ €2,4 και €2,5 εκατομμύρια.

Η BMW 507 βγήκε σε μόλις 252 μονάδες και η συγκεκριμένη έχει αριθμό πλαισίου 70100. Κίνηση παίρνει από έναν V8 3,2-λίτρων κινητήρα απόδοσης 150 ίππων που συνδυάζεται με ένα 4-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Το αυτοκίνητο έχει συντηρηθεί σωστά όλα αυτά τα χρόνια και συνοδεύεται από όλα τα έγγραφα γνησιότητας.