1406896973

Η Toyota αρχίζει να κάνει αισθητή την παρουσία της στον χώρο του WRC αλλά όχι με τον τρόπο που μπορεί να υποθέτεις. Το GT86 WRC που αναφέρω στον τίτλο, δεν έχει να κάνει ούτε με το CS-R3 που παρουσιάστηκε πρόσφατα, ούτε με το Yaris WRC που εξελίσσεται από την Ιαπωνική εταιρία για την επιστροφή της στις χωμάτινες διαδρομές του θεσμού.

Πρόκειται για ένα GT86 που τρέχει σε σχεδόν εργοστασιακή μορφή, με κιβώτιο ταχυτήτων και εμπρός διαφορικό/ημιαξόνια κτλ της Subaru. Το αυτοκίνητο, κατασκευάστηκε από τον “πολύ” Tommi Makinen, έπειτα από παραγγελία του προέδρου και CEO της Toyota, Akio Toyoda ο οποίος μάλιστα οδήγησε το αυτοκίνητο. Στη συνέχεια, δήλωσε αστειευόμενος:

Ως κορυφαίος στην εταιρία, θέλω να συνεχίσω τον θρύλο. Όπως ξέρετε όμως, η Toyota είναι εταιρία και κανείς δεν ακούει τον πρόεδρο. Έτσι, πρέπει να δείξω σε όλους, ότι η Toyota χρειάζεται τα rallies για να κάνει ακόμα καλύτερα αυτοκίνητα.

Και ολοκλήρωσε λέγοντας πως δεν γνωρίζει ακόμα πότε θα επιστρέψει η Toyota στο WRC αλλά να “παρακολουθούμε τις μελλοντικές δραστηριότητες” της.