229457

Η Honda πραγματοποιεί τις τελευταίες δοκιμές εξέλιξης στις Ελβετικές Άλπεις για την ευρωπαϊκή έκδοση του HR-V. Το αυτοκίνητο παρουσιάστηκε στην Αμερική τον περασμένο Απρίλιο, ενώ στην Ιαπωνία το προηγούμενο Δεκέμβριο, με όνομα Vezel.

Η Honda με το HR-V αναβιώνει το όνομα (Hi-rider Revolutionary Vehicle) και θα το προσθέσει στην γκάμα της από τον ερχόμενο χειμώνα, 8 χρόνια μετά που σταμάτησε να παράγεται, ενώ θα τοποθετηθεί κάτω από το CR-V.

Το HR-V αποτελεί την έκδοση παραγωγής του Urban SUV Concept και μοιάζει σχεδόν απαράλλαχτο με το πρωτότυπο. Το μοντέλο συνδυάζει τη λειτουργικότητα ενός minivan και τη κομψότητα ενός coupe και στο εμπρός μέρος, με το σχεδιασμό του crossover να μην έχει πολλές διαφορές σε σχέση την αμερικάνικη έκδοση.

Από μηχανικής άποψης, η ιαπωνική εταιρία θα εξοπλίσει το αυτοκίνητο με τα κινητήρια σύνολα του νέου Fit/Jazz, στο πάτωμα του οποιίου βασίζεται. Άρα, περιμένουμε να φοράει έναν 1.500αρη άμεσου ψεκασμού κινητήρα βενζίνης. μια υβριδική έκδοση, την Sport Hybrid i-DCD (Intelligent Dual Clutch Drive), η οποία συνδυάζει τον 1.500αρη βενζινοκινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα, καθώς και τον νέο 1.600άρη i-DTEC πετρελαιοκινητήρα.

Η αμερικάνικη έκδοση του κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρίας στη πόλη Celaya του Μεξικό, ενώ η ευρωπαϊκή, αν και ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα γίνεται στο εργοστάσιο της εταιρίας στην Αγγλία.

Το πότε θα παρουσιαστεί ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά αν δεν γίνει τις επόμενες μέρες τότε δεν θα το δούμε στην έκθεση του Παρισιού, αλλά σε αυτή της Γενεύης τον επόμενο Μάρτιο.