253056

Για ακόμα μια φορά, η Toyota δοκιμάζει το Yaris WRC στους βρεγμένους δρόμους και λασπωμένα χώματα του Βελγίου. Ενδιαφέρον εμφανίζει η ύπαρξη φωτογράφων της VW Motorsports στις ειδικές που επέλεξε η ιαπωνική εταιρία για την εξέλιξη του “όπλου” της.

Τα τελευταία δυο και πλέον χρόνια ακούμε συχνά πυκνά φήμες ότι η Toyota έχει δρομολογήσει την επιστροφή της στο WRC, και από τον περασμένο Μάρτιο το έχουμε δει αρκετές φορές, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια επίσημη ημερομηνία επιστροφής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Πίσω από το τιμόνι βρίσκεται και πάλι ο Stephane Sarrazin, όπως και τον περασμένο Αύγουστο. Στα τέλη του 2013, είχαν κάνει την εμφάνιση τους πληροφορίες που έλεγαν πως η Ιαπωνική εταιρία εξελίσσει ένα πρωτότυπο Yaris WRC που, σύμφωνα με τους κανονισμούς, κινείται από έναν 1600άρη υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα, αλλά ακούγεται πως το Yaris χρησιμοποιείται ως “μουλάρι” και πως το τελικό World Rally Car της Toyota θα βασίζεται σε ένα νέο μοντέλο που ακόμα δεν έχει λανσαριστεί.

Όμως τα νέα δεν σταματούν εκεί. Η Toyota θέλει να μπει στο WRC με ένα υβριδικό όχημα για να υπάρχει συσχετισμός ανάμεσα στο αγωνιστικό και τα μοντέλα παραγωγής της. Μάλιστα, ακούγεται (χωρίς να είναι σίγουρο ή επιβεβαιωμένο) πως το αγωνιστικό που εξελίσσεται από τους Ιάπωνες στην Κολωνία δεν πληροί τους τρέχοντες κανονισμούς αλλά θα μπορεί να αγωνιστεί το 2017 ή ίσως λίγο αργότερα.

Η χρονολογία δεν είναι τυχαία αφού τότε υπάρχει η πιθανότητα να αλλάξουν οι κανονισμοί και η Toyota σίγουρα πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση.