Mattiacci: Βελτιώνεται συνεχώς ο ρυθμός τού Raikkonen

Σχετικά άρθρα

GP RUSSIA F1/2014

Παρόλο που ο Kimi Raikkonen έχει καταφέρει να προσαρμόσει την F14 T περισσότερο στα μέτρα του, ο Fernando Alonso συνεχίζει να έχει το απόλυτο σε τερματισμούς απέναντι στον Φινλανδό. Στο Sochi, ο “Iceman” πήρε μόλις 2 βαθμούς, έναντι 8 τού Alonso, με τη μεταξύ τους χρονική διαφορά στο τέλος τού αγώνα να είναι 19 δευτερόλεπτα.

Ο Marco Mattiacci, επί κεφαλής της Ferrari, βλέπει τον Πρωταθλητή τού 2007 να έχει σημαντικά βελτιωμένο ρυθμό σε σχέση με το ξεκίνημα και φυσικά θεωρεί ότι αυτό θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Υπήρξε μια σειρά από γεγονότα (στο Sochi). Ο Kimi είχε καλό ρυθμό, αλλά, δυστυχώς, η εκκίνηση δεν ήταν τόσο καλή. Ο Kvyat τον “έσπρωξε” πίσω, έτσι είχε έναν διαφορετικό αγώνα για να κερδίσει θέσεις, αλλά σίγουρα βλέπουμε τον ρυθμό τού Kimi να βελτιώνεται. Θα το μεταφράσει αυτό άμεσα σε βαθμούς κατά τη διάρκεια τού αγώνα; Είναι προφανές ότι δε θα το κάνει. Όμως, κρατάει τον ρυθμό και αυξάνει την ταχύτητα.

GP RUSSIA F1/2014

Οι 16 αγώνες που έχουν προηγηθεί αποτελούν ένα σημαντικό μάθημα για τον Raikkonen, όπως λέει, και σκοπεύει να το χρησιμοποιήσει αυτό για το τέλος τής σεζόν, καθώς δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ferrari διεκδικεί την τρίτη θέση από τη Williams στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Σαφώς και παίρνεις μαθήματα, αλλά προφανώς έχω μάθει πολλά στο παρελθόν κι έμαθα επίσης ότι κάποιες φορές τα πράγματα είναι δύσκολα. Το κλειδί είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να προσπαθούμε να βελτιώσουμε τα πράγματα, και τα προβλήματα θα λυθούν. Υπάρχουν τόσα πολλά και μικρά πράγματα που μας έχουν κοστίσει πολλούς βαθμούς και κάνουν τη ζωή μας δύσκολη.

Τελευταία, μπορέσαμε να βελτιώσουμε τα πράγματα και σίγουρα το μονοθέσιο έχει βελτιωθεί πολύ από το ξεκίνημα της σεζόν. Η κατεύθυνση είναι σωστή, αλλά προφανώς αυτό δε βοηθάει πολύ τώρα. Η σεζόν ήταν απογοητευτική συνολικά, αλλά έχω εμπιστοσύνη σε όλους και είμαι σίγουρος ότι τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα και θα είμαστε εκεί που θα έπρεπε τη νέα χρονιά.

[Photos Copyrights: Studio Colombo/Scuderia Ferrari]

ΠηγήCrash

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...