Η Lotus θα δοκιμάσει ρύγχος προδιαγραφών 2015 στο Austin

Σχετικά άρθρα

Sochi Autodrom, Sochi, Russia.Sunday 12 October 2014.Pastor Maldonado, Lotus E22 Renault.Photo: Alastair Staley/Lotus F1 Team.ref: Digital Image _R6T5288

Δεν είναι μόνο τα προβλήματα στο σχεδιασμό που επιτάσσουν ριζικές αλλαγές γύρω από το μονοθέσιο της Lotus, αλλά κυρίως οι αλλαγές στους κανονισμούς -για αισθητικούς λόγους- που θα μας οδηγήσουν σε ρύγχη παρόμοια με των Mercedes και Ferrari. Με τη Force India να έχει αναφέρει απώλεια κάθετης δύναμης μετά από τις πρώτες δοκιμές στη σήραγγα, η Lotus γνωστοποίησε μέσω του Nick Chester πως θα δοκιμάσει στο Grand Prix των Η.Π.Α. μια νέα μύτη, με σκοπό να συλλέξει πολύτιμα δεδομένα για το 2015.

Οι κανόνες πιέζουν τους πάντες προς αυτή την κατεύθυνση, οπότε πιστεύω πως λίγο-πολύ όλοι θα κινηθούν προς μια αρκετά χαμηλή και στενή μύτη (για την επόμενη σεζόν).

Εμείς θα δοκιμάσουμε μια μύτη σαν αυτή στο Austin, πραγματικά μόνο για να συγκεντρώσουμε πληροφορίες για το επόμενο έτος, για να κάνουμε μερικές αεροδυναμικές μετρήσεις και να δούμε τι γίνεται στην πίστα, σε σύγκριση με ό,τι βλέπουμε στην (αεροδυναμική) σήραγγα.

Η ομάδα θα τερματίσει φέτος τη συνεργασία της με τη Renault, που κρατούσε από το μακρινό 1995 και τη Benetton, για χάρη του δυνατότερου power unit στο grid, αυτού της Mercedes. Η αλλαγή αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στην ομάδα, αφού, με βάση τους κανονισμούς, είναι πολύ δύσκολο να χαθεί εντελώς το φετινό πλεονέκτημα για τον Γερμανικό κινητήρα. Έτσι, ο Romain Grosjean βλέπει αρκετά ελκυστική την όλη προσπάθεια.

Sochi Autodrom, Sochi, Russia. Sunday 12 October 2014. Romain Grosjean, Lotus F1. Photo: Alastair Staley/Lotus F1 Team. ref: Digital Image _R6T4380

Συμβαίνουν μεγάλες αλλαγές στη Lotus για το επόμενο έτος και αυτό δεν είναι ένα κακό μέρος για να βρίσκεσαι. Δεν είναι ένα μέρος για να γίνεις παγκόσμιος πρωταθλητής το 2015, αλλά πιστεύω ότι θα μπορούμε να κερδίσουμε βαθμούς και να βρεθούμε στο βάθρο μερικές φορές. Αν όντως γίνει αυτό, τότε μπορούμε να εργαστούμε για το 2016.

Γνωρίζουμε πως η Mercedes έχει το δυνατότερο power unit και ξέρουμε ότι θα κρατήσει πιθανότατα ένα καλό πλεονέκτημα και το επόμενο έτος. Έτσι, θα βοηθήσει τη Lotus πολύ και σίγουρα κάνει τα πράγματα να φαίνονται πιο ελκυστικά εδώ γύρω.

Δεν είναι μια ομάδα που θα γίνει πρωταθλήτρια, αλλά σίγουρα μπορεί να φτιάξει ένα καλό αυτοκίνητο και να είναι μια καλή έκπληξη, όπως είναι η Williams φέτος. Εκείνοι ήταν στο πουθενά τα τελευταία χρόνια, αλλά με έναν καλό κινητήρα και ένα καλό αυτοκίνητο, είναι ικανοί να βρίσκονται στο εμπρός μέρος του grid. Αυτή θα μπορούσε να είναι η περίπτωση και για τη Lotus το 2015.

[Photo Copyrights: LAT Photographic/Lotus F1 Team]

ΠηγήAutosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα