Vergne: Τίποτα δεν βγάζει νόημα

Σχετικά άρθρα

F1 Grand Prix of Abu Dhabi - Practice

Πέρυσι βρέθηκε λίγο-πολύ στο ίδιο επίπεδο με τον Daniel Ricciardo, όμως ο Αυστραλός πήρε προαγωγή στην μεγάλη ομάδα, αφού ήταν καλύτερος στις κατατακτήριες. Φέτος, παρότι μάζεψε σχεδόν τους τριπλάσιους βαθμούς από τον Kvyat και πάλι προτιμήθηκε ο teammate του για τη μεγάλη ομάδα, ενώ ο JEV είδε να χάνει τη θέση του από έναν άπειρο 17χρονο. Όμως, το κερασάκι στην τούρτα ήρθε με την ανακοίνωση του Carlos Sainz Jr από την Toro Rosso, που αφήνει το Γάλλο εκτός Formula 1, με πιο ρεαλιστικό προορισμό τα IndyCars.

Τίποτα δεν βγάζει νόημα. Για πέρυσι ξέρω (το λόγο που προτιμήθηκε ο Ricciardo), φέτος υποθέτω έπαιξε ρόλο η πολιτική. Δεν ξέρω.

Red Bull) Πάντοτε λέει πως οι βαθμοί μετράνε και ξέρουν πως ήμουν 5kg υπέρβαρος σε σύγκριση με τον teammate, οπότε είχα τουλάχιστον δύο δέκατα (μειονέκτημα) στις κατατακτήριες, τα οποία κανείς δεν γνώριζε, ενώ, ξέρουν όλα τα τεχνικά ζητήματα που είχα και δεν μου επέτρεψαν να κερδίσω περισσότερους πόντους.

Νομίζω ότι έκανα μια πραγματικά δυνατή σεζόν σε σχέση με πέρυσι και ήταν πραγματικά λυπηρό το γεγονός ότι είχα τόσα πολλά (τεχνικά) προβλήματα, γιατί θα είχα πολλούς περισσότερους βαθμούς και τα πράγματα θα είχαν εξελιχθεί διαφορετικά για εμένα.

Πιστεύω ότι έκανα ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός σε σχέση με πέρυσι και αισθάνομαι πολύ καλύτερα και πιο ευτυχισμένος ως οδηγός. Δεν έχω τίποτα για το οποίο να μετανιώσω. Υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν μπορώ να πω και δεν ήταν υπέρ μου, αλλά έτσι είναι η κατάσταση. Πάντα προσπαθώ να γίνομαι πιο δυνατός, κάθε φορά που κάτι είναι εναντίον μου.

VKV City Racing, Rotterdam (NED) - 29 - 31 August 2014

Ο αντικαταστάτης του στην Toro Rosso, Max Verstappen, έχασε την ευκαιρία να γράψει γύρους με την STR7 στην Imola, αφού οι καιρικές συνθήκες δεν το επέτρεψαν, όπως ακριβώς έγινε και με τον Marco Whittmann, που πήρε το τεστ σαν επιβράβευση για τον τίτλο του στο DTM. Πάντως, ο Ολλανδός φαίνεται να γνωρίζει πως από την STR υπάρχουν δυο επιλογές: είτε η Red Bull, είτε η έξοδος από τη F1 και δείχνει να είναι έτοιμος για τις δυσκολίες.

Ναι, αυτό είναι αλήθεια, αλλά αν κάνεις καλή δουλειά μπορείς να κινηθεί προς τα επάνω: απλά κοιτάξτε τους Sebastian (Vettel), Daniel (Ricciardo), και Daniil (Kvyat). Έχεις δύο χρόνια και σε αυτό το διάστημα πρέπει πάντοτε να κάνεις το καλύτερο που μπορείς.

Νομίζω ότι όταν έχεις φτάσει τόσο μακρυά και βρίσκεσαι στη F1, τότε η ομάδα σου περιμένει από εσένα να κάνεις καλή δουλειά! Έτσι δεν είναι; Στο τέλος της ημέρας, φυσικά, εγώ είμαι αυτός που πρέπει να αποδώσει, να δείξω ότι μπορώ να το κάνω και ότι αξίζω την εμπιστοσύνη τους.

[Photo Copyrights: Richard de Klerk Photography, Getty Images/Red Bull]

ΠηγήAutosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα