Lauda: Μερικές φορές εκνευρίζω τη διοίκηση, επειδή λέω τι θα γίνει

Σχετικά άρθρα

getty_170249328

Ο μη εκτελεστικός πρόεδρος της Mercedes, Niki Lauda, είναι γνωστός για δυο πράγματα: Το αδιαμφισβήτητο οδηγικό του ταλέντο και το γεγονός πως ποτέ δεν κρύβει την άποψή του, είτε είναι σωστή, είτε λανθασμένη. Όμως, αυτή η ευθύτητα του, τον φέρνει κάποιες φορές σε δύσκολη θέση, αφού εκνευρίζει τη διοίκηση της εταιρείας.

Μερικές φορές η διοίκηση τσαντίζεται μαζί μου, επειδή τους λέω τι πρόκειται να συμβεί. Είχαμε μια συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου στην Στουτγάρδη και όλα τα αφεντικά μας ήταν εκεί και τους είπα: “Θα χτυπήσουν ο ένας τον άλλον”. Τότε με ρώτησαν “Πώς μπορείς να το λες αυτό;” και τους απάντησα: “Επειδή το ξέρω”.

Ο Αυστριακός έχει πολύ καλή σχέση με τους Hamilton και Rosberg και αποτελεί το συνδετικό κρίκο μεταξύ αυτών και της Mercedes. Η σεζόν που μόλις τελείωσε ήταν άκρως επιτυχημένη για τα ασημένια βέλη, με μοναδικό “παρατράγουδο” την επαφή των δυο πιλότων στο Spa και ο Lauda μας λέει πως αυτό οφείλεται στο γεγονός πως οι πιλότοι καταλαβαίνουν τις εντολές τις ομάδας, που δεν ήταν άλλες από το 1-2 σε κάθε αγώνα.

Οι οδηγοί γνωρίζουν πως τους υπερασπίζομαι. Είμαι ο μόνος που μιλά την ίδια γλώσσα, όντας στην ομάδα τους, αλλά και της διαχείρισης. Έτσι, έχουμε μια πολύ καλή σχέση, αν και βρίσκουν πολύ δύσκολο το να με πείσουν για πράγματα που δεν νομίζω ότι είναι σωστά.

Είχαμε μόνο μια σοβαρή συζήτηση σχετικά με αυτά τα πράγματα, μόνο στο Spa. Δεν υπήρξε πουθενά αλλού κάποιο πρόβλημα, οπότε είχαμε πραγματικά ειρήνη μεταξύ των δύο, κανέναν εκνευρισμό. Στις συναντήσεις μας πριν τον αγώνα είναι χαλαροί, ξέρουν τι κάνουν.

Ξέρουν την ευθύνη για τη Mercedes, το ότι θέλουμε να τερματίσουν στην πρώτη και τη δεύτερη θέση. Αυτή είναι η εντολή της ομάδας. Και τότε, ο ένας ή ο άλλος κερδίζει τον αγώνα και ο άλλος πρέπει να είναι δεύτερος.

Σύμφωνα με τον Bernie Ecclestone, αυτό που έσωσε το πρωτάθλημα του 2015, ήταν η κόντρα μεταξύ Lewis και Nico, τους οποίους άφησε ελεύθερους να παλέψουν η Mercedes. Με τις αλλαγές να είναι μικρές για τη νέα σεζόν, η Γερμανική ομάδα αναμένεται να πρωταγωνιστήσει ξανά, δίνοντας την ευκαιρία στον Rosberg να πάρει τη ρεβάνς ή στον Hamilton να κλείσει για τα καλά τη μάχη.

[Photo Copyrights: Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...