Το τρίτο πιο αξιόπιστο μονοθέσιο η W05. Στην κορυφή η MP4-29

Σχετικά άρθρα

Mercedes W05

Δεν είχε αντίπαλο η Mercedes όσον αφορά την ταχύτητα στην W05. Το γερμανικό μονοθέσιο μπορεί ν’ απέσπασε τον χαρακτηρισμό «καλύτερο», ωστόσο δεν ήταν το καλύτερο σε όλους τους τομείς, καθώς το είδαμε να υποφέρει από προβλήματα αξιοπιστίας, που κόστισαν μάλιστα βαθμούς στους Lewis Hamilton και Nico Rosberg, με τελευταίο παράδειγμα τον αγώνα στο Abu Dhabi, όπου ο Γερμανός είδε την καρώ σημαία από την 14η θέση.

Με το 2014 θα έχει ολοκληρωθεί και όλες τις ομάδες θα είναι πλήρως επικεντρωμένες στα μονοθέσια της νέας σεζόν, είναι σίγουρο ότι οι τεχνικοί θα κοιτάξουν να λύσουν τα προβλήματα που είδαμε στα πολύ «νέα» φετινά μονοθέσια.

Σύμφωνα με το Auto Motor und Sport, η W05 ήταν το τρίτο πιο αξιόπιστο μονοθέσιο, πίσω από τις McLaren MP4-29 και Ferrari F14 T, ενώ στην 4η θέση είναι η Red Bull RB10. Έτσι, η Mercedes δε θέλει μια επανάληψη όσον αφορά την αξιοπιστία, με τον Paddy Lowe, Τεχνικό Διευθυντή της ομάδας, να επισημαίνει ότι πρέπει να υπάρξει σημαντική βελτίωση.

Paddy Lowe

Πριν από 12 μήνες, αποφάσισα να βελτιώσουμε τους ελέγχους ποιότητας, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει σε μία βραδιά. Δεν είχαμε τον χρόνο ν’ αλλάξουμε όλες τις διαδικασίες που έπρεπε, μιας και η βασικότερη πρόκληση ήταν να κάνουμε το μονοθέσιο ταχύτερο.

Μόλις το κάνεις αυτό, μπορείς να φροντίσεις περισσότερο την αξιοπιστία. Η Ferrari έκανε αυτό το βήμα στα χρόνια του Schumacher και ακόμα έχουν υψηλό επίπεδο αξιοπιστίας.

Bob-Bell

Όσον αφορά τον Bob Bell, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος στο Brackley, αποτελεί πλέον παρελθόν από τη Mercedes και φήμες τον θέλουν να εργάζεται για τη Ferrari από τον ερχόμενο Μάρτιο, ίσως ως αντικαταστάτης του Pat Fry, ο οποίος λέγεται ότι θ’ αποχωρήσει μαζί με τον Νικόλα Τομπάζη, του οποίου ο διάδοχος θα είναι πιθανώς ο Simone Resta.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...