Πολιτεία στην Αμερική αντικαθιστά το δίπλωμα με εφαρμογή στο κινητό

Σχετικά άρθρα

Iowa-DOT-drivers-license-app-full

Αν μια βιομηχανία στον κόσμο της τεχνολογίας βρίσκεται ουσιαστικά στα σπάργανα και σε συνεχή άνοδο, αυτή είναι των smartphones και κατ’επέκταση των tablets. Τα κουβαλάς πάντα μαζί σου, γίνονται προέκταση του χεριού σου, με την απώλεια τους προκαλεί εκνευρισμό και αναστάτωση της καθημερινότητας σου.

Τα κινητά σιγά σιγά αντικαθιστούν τα εισιτήρια κάθε τύπου, θα αντικαταστήσουν τα πορτοφόλια μέσω της χρήσης NFC, ενώ δε θα μου κάνει καμία έκπληξη σε οτιδήποτε άλλο δω. Τελευταίο παράδειγμα, το δίπλωμα οδήγησης, όπου η πολιτεία της Iowa στην Αμερική εργάζεται πάνω σε μια εφαρμογή, συμβατή για Android και iOS (ποιος νοιάζεται για τα Windows Phone) και θα αποτελεί την επίσημη άδεια οδήγησης κάθε οδηγού. Αρχικά, η συγκεκριμένη εφαρμογή δεν θα αντικαταστήσει εντελώς το επίσημο έγγραφο, αλλά οι χρήστες θα μπορούν αν δείξουν μέσω του κινητού τους για να αποδείξουν ότι έχουν δίπλωμα, το οποίο μπορεί να το έχουν αφήσει στο σπίτι, ή σε άλλο αυτοκίνητο. Θα απαιτείται ειδικός κωδικός ξεκλειδώματος, με την εφαρμογή να χρησιμοποιείται αρχικά από τον κυβερνήτη Terry Branstad το 2015, και ακόμα δεν είναι σίγουρο ότι θα θα μπει στα app stores των δύο διασημότερων λειτουργικών συστημάτων.

Πως θα σου φαινόταν μια τέτοια ιδέα; Φοβάσαι την αποθήκευση όλο και περισσότερων πληροφοριών στα κινητά τηλέφωνα; Ή πιστεύεις ότι με την ενσωμάτωση όλων των προσωπικών στοιχείων στο τηλέφωνο γίνονται απλούστερες οι καθημερινές συναλλαγές και διαδικασίες; Εγώ τείνω προς τη δεύτερη άποψη, αρκεί να μην μου κλέψουν/χάσω το κινητό.

ΠηγήCNN Money

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...