Ecclestone: Καμιά ομάδα δεν θέλει αλλαγή στους κινητήρες

Σχετικά άρθρα

PU106A Hybrid

Πολλοί από εμάς τα έχουμε «ψάλει» στον Bernie Ecclestone (και δεν εννοώ τα κάλαντα), μα ο 84χρονος συμφωνεί μαζί μας πάνω σ’ ένα θέμα. Αυτό είναι οι κινητήρες της Formula 1, καθώς είναι γνωστή η προτίμησή του σε ατμοσφαιρικά μοτέρ. Έτσι, έριξε και πάλι στο τραπέζι την πρόταση για επιστροφή των V10 κινητήρων (ναι, είναι όνειρο για ‘μάς τους οπαδούς) στην πρόσφατη συνεδρίαση του Strategy Group.

Δυστυχώς, όμως, φαίνεται πως τίποτα δεν πρόκειται ν’ αλλάξει. Σύμφωνα με το αφεντικό της Formula 1, ομάδες και κατασκευαστές είναι αρνητικές στο ενδεχόμενο αλλαγής, αν και το θέμα δεν έχει κλείσει οριστικά.

Κανείς δε θέλει ν’ αλλάξει τους κινητήρες· όλοι είναι ευχαριστημένοι. Το θέμα με τους κινητήρες δεν έχει αλλάξει. Δεν υπάρχει ακριβώς μεγάλη πρόοδος. Το επόμενο βήμα είναι ότι θα έχουμε ακόμα μια συνάντηση τον Ιανουάριο και οι ομάδες θα πρέπει να επιστρέψουν με κάτι θετικό. Αν δεν το κάνουν, τότε τα πράγματα θα πρέπει να μείνουν ίδια.

Ποτέ δεν πρόκειται να συμφωνήσουν, επειδή η Mercedes ποτέ δε θα δώσει την έγκριση. Για το 2016, δεν υπάρχει ομοφωνία. Αυτό θα συμβεί στη συνάντηση του Ιανουαρίου. Επίσης, δε φαίνεται να προσπαθούν πολύ για να μειώσουν το κόστος.

Παράλληλα, το BBC αναφέρει πως είναι αρκετά πιθανό να επιτραπεί στους κατασκευαστές εξέλιξη των κινητήρων εντός της σεζόν. Ό,τι αλλαγή αφορά τους κανονισμούς για τους κινητήρες, θα πρέπει να υποβληθεί μέχρι την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου, ώστε να υπάρξει η έγκριση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία και να μπορέσουν οι αλλαγές αυτές να εφαρμόζονται ήδη από το 2015.

ΠηγήIndependent

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...