Επικεφαλής μηχανικός του NSX υπαινίχθηκε τη Type R έκδοση του

Σχετικά άρθρα

Acura NSX

Δεν έχει κοπάσει ακόμα ο “θόρυβος” από την παρουσίαση του νέου Acura NSX στην έκθεση του Detroit και τα νέα για το αυτοκίνητο γίνονται ακόμα πιο ενδιαφέροντα.

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της αμερικάνικης εταιρίας, Ted Klaus, υπαινίχθηκε για μια πιο “καυτή” (Type R;) έκδοση του μοντέλου, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

Νομίζω ότι όλοι όσοι αγαπάνε τα αυτοκίνητα θέλουν να δουν μια έκδοση “αγνή κόκκινη”. Το NSX αρχικά ήταν ασημί, αλλά μετά προχωρήσαμε στο κόκκινο.

Το να έχουμε από τώρα κάποια σίγουρη ημερομηνία για την παρουσίαση του, και σκεπτόμενος τη καθυστέρηση του υπάρχοντος, είναι τουλάχιστον ουτοπικό. Θα χρειαστεί, όμως, τουλάχιστον δύο χρόνια μέχρι να το δούμε στους δρόμους.

Το νέο ιαπωνικό sportscar φορά έναν V6 twin-turbo κινητήρα τοποθετημένο διαμήκη, με περιεχόμενη γωνία 75 μοίρες και τρία ηλεκτρικά μοτέρ –δύο στους εμπρός τροχούς με torque vectoring και έναν στους πίσω. Συνδυαστικά το “Sport Hybrid Super Handling All-Wheel Drive” αποδίδει 550+ άλογα με τους κινητήρες να συνδυάζονται με ένα 9-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Η κίνηση περνά σε όλους τους τροχούς με την Honda να τοποθετεί συνολικά πάνω στο αυτοκίνητο 10 μονάδες ψύξης. Οι μπαταρίες βρίσκονται συνεχώς σε μια διαρκή κατάσταση φόρτισης, έτσι ώστε να μην μείνει ποτέ το αυτοκίνητο χωρίς απόδοση. Παρέχει σταθερή ώθηση, με τον κινητήρα και τους ηλεκτροκινητήρες να λειτουργούν μαζί ώστε να κρατηθεί σταθερή η ροπή.Το νέο Acura NSX θα επιταχύνει από τα 0-96 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 4 δευτ., με τον Ted Klaus να ορίζει ως αντιπάλους του μοντέλου τη Porsche 911 Turbo, το Audi R8 V10 και τη Ferrari 458 Italia.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Honda: Τρία νέα ηλεκτρικά για την Κίνα

Στην έκθεση του Πεκίνου που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα, η Honda θα παρουσιάσει μια νέα σειρά ηλεκτρικών αυτοκινήτων της. Αυτά θα φέρουν το...

EuroNCAP: Πεντάστερα τα Nio EL6, Toyota C-HR και υπό προϋποθέσεις το Honda CR-V

Ο EuroNCAP έκανε γνωστά τα αποτελέσματα των δοκιμών ασφάλειας που διενήργησε στα Nio EL6, Toyota C-HR, και Honda CR-V υπό τους ενημερωμένους κανονισμούς του...

Η Honda ανακαλεί 427.382 CR-V

Η Honda ανακαλεί 427.382 οχήματα CR-V που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2018 και 2022 επειδή μια ασφάλεια που λείπει στο καλώδιο της μπαταρίας 12 volt μπορεί...