Η Jaguar εξηγεί γιατί διάλεξε το όνομα F-Pace στο SUV της

Σχετικά άρθρα

jaguar f-pace

Η Jaguar τη περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε πως το crossover της θα ονομαστεί F-Pace, με τον επικεφαλής σχεδιασμού της, Ian Callum να δηλώνει σε πρόσφατη συνέντευξη του πως ο αρχικός κατάλογος των υποψήφιων ονομάτων περιελάμβανε 8 ονόματα με τα X-Type και XQ να είναι μέσα σε αυτά. Το X-Type ήταν το όνομα που του άρεσε περισσότερο, αλλά η Jaguar Land Rover δεν το ήθελε επειδή θύμιζε το μοντέλο που είχε καταργηθεί το 2009. Έτσι έπρεπε να επιλέξουν ένα άλλο, με το XQ να απορρίπτεται λόγω της ομοιότητας με τα Q μοντέλα της Audi, αλλά και λόγω του Q τμήματος παραμετροποίησης της Aston Martin.

Κάπως έτσι επιλέχθηκε το όνομα F-Pace, το οποίο υπήρχε στη τελική λίστα η οποία είχε ακόμη δύο ονόματα. Ο Callum είπε πως στην αρχή δεν ήταν πρόθυμος να σχεδιάσει ένα crossover, αλλά πλέον η άποψη του για τα μοντέλα αυτά έχει αλλάξει και δηλώνει πως θέλει πραγματικά να σχεδιάσει και ένα δεύτερο SUV.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η JLR προσλαμβάνει 250 ηλεκτρολόγους μηχανικούς

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Jaguar Land Rover (JLR) έκανε γνωστό πως επιβραδύνει την μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση, προσφέροντας περισσότερα plug-in υβριδικά. Ωστόσο, σήμερα, η βρετανική...