Έκλεισε η τρύπα στο μουσείο της Corvette, ακτιβιστές θέλουν να αγοράσουν μετοχές της GM ύψους 8 δισ. δολαρίων

Σχετικά άρθρα

Corvette museum

Οι μηχανικοί έκλεισαν την τρύπα που είχε ανοίξει τον περασμένο Φεβρουάριο στο Εθνικό Μουσείου Corvette στο Bowling Green του Κεντάκι. Το διοικητικό συμβούλιο του μουσείου αρχικά είχε αποφασίσει να κρατήσει ανοικτή την τρύπα, ως τουριστικό αξιοθέατο, αλλά τελικά πήρε την απόφαση η τρύπα που κατέστρεψε 8 ειδικές Corvette, να κλείσει.

Παρότι η τρύπα έχει αυξήσει κατακόρυφα την επισκεψιμότητα του μουσείου, το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε πως η διατήρηση της, δεν ήταν οικονομικά βιώσιμη, χάρη στις πρόσθετες δαπάνες που απαιτούνται για την ασφάλεια. Σκοπός του μουσείου ήταν να διατηρηθεί ένας μέρος της τρύπας, έτσι ώστε οι επισκέπτες για τα επόμενα χρόνια να μπορούσαν να δουν ένα μικρό μέρος αυτής, αλλά το οικονομικό κόστος για τη συντήρησή της, είναι μεγαλύτερο από το όφελος. Χρειαζόταν να δημιουργηθεί ένας υποστηρικτικός τοίχος ύψους 10,5 μέτρων ο οποίος θα κόστιζε περίπου 1.000.000 δολάρια. Αντ ‘αυτού, αποφασίστηκε η τρύπα να γεμίσει με πέτρες, σίδερο και σκυρόδεμα, ξεκινώντας έναν παράξενο διαγωνισμό, που ζητά από τον καθένα να μαντέψει πόσους τόνους πέτρας χρειάστηκαν για να κλείσει η τρύπα, με τον νικητή να παίρνει ως δώρο μια αφίσα της 2009 Corvette ZR1 Blue Devil που έπεσε μέσα στην τρύπα.

Στις σχετικές ειδήσεις, μια ομάδα ακτιβιστών επενδυτών, με επικεφαλής έναν πρώην σύμβουλο του Barack Obama, θέλει να αγοράσει μετοχές της GM συνολικής αξίας 8 δισ. δολαρίων. Ήδη έχουν γίνει συναντήσεις ανάμεσα στους CEO των δύο πλευρών, με την GM να ανακοινώνει πως θα αξιολογήσει την πρόταση και θα απαντήσει, με την πλευρά των ακτιβιστών να ζητά και μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο της. Η είδηση οδήγησε σε αύξηση της μετοχής της GM κατά 4,22%, κλείνοντας χθες, Τρίτη 10/2/2015 στα 37,52 δολάρια. Ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από την πρόταση είναι ο Harry J. Wilson, ο οποίος υποστηρίζεται από τέσσερα funds, τα Taconic Parties, Appaloosa Parties, HG Vora Parties και Hayman Parties, που και τα τέσσερα μαζί κατέχουν 34,4 εκατ. μετοχών της GM, που ισοδυναμούν στο 2,1% των συνολικών κοινών μετοχών της εταιρίας, που για το 2014 ανακοίνωσε κέρδη 2,8 δις δολαρίων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα