Ο πρώην CEO της GM, προειδοποιεί την Apple

Σχετικά άρθρα

dan-akerson

Την σκυτάλη από τον CEO της Daimler, Dieter Zetsche, παίρνει ο πρώην CEO της GM, Dan Akerson, που “σπεύδει” να προειδοποιήσει την Apple για τις δυσκολίες που εμπεριέχει η κατασκευή και κυκλοφορία ενός αυτοκινήτου.

Οι μετοχές της Apple ανέβηκαν σε επίπεδα-ρεκόρ μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα, όταν πηγές ανέφεραν ότι η εταιρία έχει ξεκινήσει την εξέλιξη του δικού της, ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Ο Akerson όμως προειδοποιεί:

Πιστεύω ότι κάποιος προσπαθεί να βγάλει μία τριχόμπαλα εδώ. Αν ήμουν μέτοχος της Apple, δεν θα ήμουν πολύ χαρούμενος. Θα ήμουν επιφυλακτικός για τις μακροχρόνιες προοπτικές της εισόδου σε μία βαριά βιομηχανία με μικρά περιθώρια κέρδους.

Δήλωσε, συνεχίζοντας:

Πολλοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν και έχουν την τάση να υποτιμούν.

Βέβαια, δεν αποκλείεται η Apple να συνεργαστεί με αυτοκινητοβιομηχανίες που θα κατασκευάζουν γι’ αυτή τα εξαρτήματα που δεν μπορεί να κατασκευάσει η ίδια, αλλά η προειδοποίηση του Akerson ισχύει όπως και να έχει. Υπάρχουν κανονισμοί και προδιαγραφές ασφαλείας που πρέπει να ικανοποιούνται και γενικά, η εξέλιξη, παραγωγή και πώληση ενός αυτοκινήτου, δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Είμαι σίγουρος πως η Apple το γνωρίζει αυτό, αλλά υπάρχει η πιθανότητα να εμπλακεί σε μία “περιπέτεια” από υπερβάλλον ζήλο και αυτό είναι το ρίσκο για το οποίο μιλάει ο Akerson.

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Πατέντα της Ferrari αποκαλύπτει εξακύλινδρο υβριδικό κινητήρα υδρογόνου

Η Ferrari έχει προχωρήσει στη κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για έναν υβριδικό εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που τροφοδοτείται με υδρογόνο. Τα σχέδια παρουσιάζουν μια πληθώρα...
Autoblog.gr