Η Nissan μας δείχνει πως σχεδιάστηκε το Titan

Σχετικά άρθρα

2016_Nissan_Titan_XD_14

H Nissan παρουσίασε το νέο Titan XD το περασμένο Ιανουάριο στην έκθεση του Detroit και σήμερα μας δίνει το τρίτο μέρος από τα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους που είχε ετοιμάσει για να προμοτάρει το νέο της pick-up.

Στο νέο Titan truckumentary βλέπουμε πως δημιουργήθηκε το αυτοκίνητο, με τον υπεύθυνο σχεδιασμού του σχεδιαστικού κέντρου της Αμερικής να αποκαλύπτει τα μυστικά του και την έμπνευση. Το Titan φορά τον νέο V8 5,0-λίτρων turbodiesel Cummins κινητήρα απόδοσης 310 ίππων και 752 Nm ροπής με τις πωλήσεις του να ξεκινούν μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2015.

Έχει ικανότητα ρυμούλκησης μεγαλύτερη των 5.440 κιλών, ωφέλιμο φορτίο μεγαλύτερο των 905 κιλών, με τον κινητήρα να εξοπλίζεται με ένα σειριακό twin-turbo σύστημα. Ονομάζεται Holset M2 Two-Stage System και αποτελείται από δύο turbo, ένα μικρό και ένα μεγάλο, με το μικρό να παρέχει δύναμη στις χαμηλές στροφές και το μεγάλο, στις μεσαίες και στις υψηλές, παρέχοντας έτσι καλύτερη κατανομή ροπής. Το σύστημα διαθέτει μια ηλεκτρικά ελεγχόμενη περιστροφική βαλβίδα η οποία κατευθύνει τη ροή των καυσαερίων σε ένα από τα δύο turbo, ανάλογα με το φορτίο και τις στροφές του κινητήρα. Το σύστημα υπόσχεται να προσφέρει έναν κινητήρα με ομαλή καμπύλη ροπής, όπως επίσης και μειωμένη κατανάλωση με μικρότερες εκπομπές CO2.

Θα προσφέρεται σε διπλοκάμπινο, μονοκάμπινο και σε μια έκδοση “King Cab”, αλλά και με τρία διαφορετική μήκη καρότσας. Φορά LED φωτιστικά σώματα, έγχρωμη οθόνη αφής 5″, 12 ηχεία, σύστημα πλοήγησης με μεγαλύτερη οθόνη και αρκετά ακόμη που μπορείς να τα βρεις στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Nissan “TITAN Truckumentary” chapter 3 – Sketch Pad

NASHVILLE, Tenn. – Diane Allen, Senior Design Manager at Nissan Design America (NDA), is featured in “Sketch Pad,” the third chapter of Nissan’s “TITAN Truckumentary.” Allen and her team are responsible for the design of the recently revealed 2016 Nissan TITAN XD.

Filming took place at NDA, located in San Diego, Calif., giving viewers a rare, behind-the-scenes glimpse of the team in action. Allen, who also managed the team that created the original Titan, explains some of the inspiration behind the next-generation TITAN’s appearance while also revealing the philosophy that guided the overall design process.

[/learn_more]

 

ΠηγήNissan

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Nissan Qashqai facelift

Έχουν περάσει τρία χρόνια από το εμπορικό λανσάρισμα της τρίτης γενιάς του Qashqai και σήμερα η Nissan αποκάλυψε το facellit του δημοφιλέστατου ιαπωνικού μοντέλου,...

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...