DTM 2015: Πρεμιέρα με διπλό αγώνα και Rallycross στο Hockenheim

Σχετικά άρθρα

10986854_10153117404101151_5105961897036383879_n

Οπως θα γνωρίζεις, από φέτος θα διεξάγονται διπλοί αγώνες στις πίστες για το DTM και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος για το 2015 στο Hockenheim, δε θα πραγματοποιηθούν μόνο οι 2 αγώνες (ένας το Σάββατο και ένας την Κυριακή), αλλά παράλληλα με τις δράσεις του DTM, θα λάβει χώρα στο πρώτο τριήμερο του Μαΐου και αγώνας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross (World RX). Μετά τις επιτυχείς διαπραγματεύσεις μεταξύ IMG (o οργανωτής του World RX) και της ITR (οργανωτής του DTM), το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA επέλεξε την πίστα του Hockenheim για την προσθήκη στο αγωνιστικό ημερολόγιο του πρωταθλήματος του Rallycross.

Θα διαμορφωθεί ειδική πίστα για τη διεξαγωγή του αγώνα στη μεριά του Σταδίου στην πίστα του Hockenheim, η οποία θα έχει γρήγορα ασφάλτινα κομμάτια, χωμάτινες διαδρομές και άλματα. To παρών θα δώσει και ο οδηγός και δύο φορές πρωταθλητής του DTM, Mattias Ekström με το Audi S1 EKS RX, ενώ θα βρεθεί αντίπαλος με τους Ken Block, Jacques Villeneuve και Petter Solberg.

1798372_992754747418791_2970162131307283406_n

Χαρακτηριστικά, ο Hans Werner Aufrecht, πρόεδρος του ITR, δήλωσε:

Κάνουμε πάντα αυτό που επιτρέπουν τα συμφέροντα των οπαδών, που θέλουν να έχουν μια μοναδική εμπειρία. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός αυτό, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross της FIA μας ταιριάζει απόλυτα: τα υψηλής τεχνολογίας αυτοκίνητα του DTM και αυτά του Rallycross αντιπροσωπεύουν δύο διαφορετικές, συναρπαστικές, σπορ πτυχές. Είμαι πεπεισμένος ότι οι λάτρεις των αγώνων αυτοκινήτου θα αγαπήσουν αυτό το συνδυασμό.

Σε ανάλογα κλίμα και οι δηλώσεις του Marin Anayi, CEO του World RX:

Για εμάς, το να είμαστε εταίρος του DTM για το 2015 και ειδικά για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, αποτελεί μια μεγάλη τιμή. Ήμαστε πραγματικά εντυπωσιασμένοι από τον επαγγελματισμό της ITR  στη διοργάνωση του DTM. Ανυπομονούμε να αγωνιστούμε μπροστά στους  Γερμανούς φιλάθλους και να δείξουμε ότι το RX προσφέρει μια πραγματικά μοναδική εμπειρία αγώνων αυτοκινήτου. Και υπάρχει μια φυσική σύνδεση μεταξύ των δύο σειρών: Ο Mattias Ekström αγωνίζεται και στα δύο πρωταθλήματα, και ο οδηγός μας, ο Anton Marklund, αγωνίζεται στο νεοσύστατο πρωτάθλημα του Audi TT Sport Cup. Εμείς απλά  είμαστε ενθουσιασμένοι από την ευκαιρία να δημιουργήσουμε μια πίστα rallycross σε μία από τις διάσημες πίστες του  μηχανοκίνητου αθλητισμού του κόσμου.

Να ξαναθυμίσουμε ότι το πρωτάθλημα του DTM ξεκινά το πρώτο τριήμερο του Μαΐου και ρίχνει αυλαία στην ίδια πίστα στις 18 Οκτωβρίου.

ΠηγήDTM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Subaru ανανεώνει το αγωνιστικό BRZ Cup Car Basic

Από το 2013 η Subaru διαθέτει στη γκάμα της αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας μια έκδοση του BRZ έτοιμη για χρήση εντός πίστας, όταν...

H Hyundai παρουσιάζει το αγωνιστικό Ioniq 5 eN1 Cup

Τέσσερις μήνες μετά την προεπισκόπηση η Hyundai αποκάλυψε το Ioniq 5 eN1 Cup, με το μοναδικό αυτό ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο να βασίζεται στο Ioniq...