Toyota, Nissan και Honda θα συνεργαστούν στον τομέα των αυτόνομων οχημάτων

Σχετικά άρθρα

nissan-leaf-autonomous-car-prototype_100437820_l

Η συνεργασία είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να πας μπροστά και οι Ιάπωνες το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό. Μετά από την συμμαχία 8 Ιαπωνικών αυτοκινητοβιομηχανιών για την εξέλιξη κινητήρων, την εξέλιξη υποδομών ανεφοδιασμού με υδρογόνο και εξέλιξη κοινού δικτύου φόρτισης για τα ηλεκτρικά/υβριδικά, έρχεται άλλη μία πολύ μεγάλη συνεργασία, αυτή τη φορά για την από κοινού εξέλιξη συστημάτων αυτόνομης οδήγησης.

Με πρωτοβουλία της Ιαπωνικής κυβέρνησης, θα γίνει ένα συνέδριο στο οποίο θα συζητηθούν τα μέτρα που πρέπει να πάρουν οι Ιάπωνες σε αυτόν τον τομέα. Στο συνέδριο αυτό, έχουν προσκληθεί μέχρι στιγμής η Toyota, η Nissan, η Honda αλλά και η Panasonic και η Hitachi για να εξερευνηθεί το ενδεχόμενο εξέλιξης εξαρτημάτων και τεχνολογιών που σχετίζονται με την αυτόνομη οδήγηση. Στο project, θα συμμετάσχουν επίσης το Πανεπιστήμιο του Τόκυο αλλά και το Nagoya University με τα δύο ιδρύματα να αναλαμβάνουν κατά κύριο λόγο την ανάλυση των δεδομένων.

Το πρώτο βήμα, είναι η κανονικοποίηση του λογισμικού για την πλοήγηση και τους αισθητήρες που θα ανιχνεύουν τα εμπόδια ώστε να περιοριστεί το κόστος εξέλιξης και παραγωγής. Από εκεί και πέρα, όλα είναι ανοιχτά.

ΠηγήNikkei

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Renault πούλησε 99.132.100 μετοχές της στη Nissan, αξίας €358 εκατ.

Μετά την πρώτη πώληση μετοχών της Nissan στις 13 Δεκεμβρίου 2023, ο όμιλος της Renault ολοκλήρωσε σήμερα μια δεύτερη συναλλαγή, και πούλησε στη Nissan...

Η PEVE μετονομάζεται σε Toyota Battery

Όπως ανακοινώθηκε από την Toyota στις 5 Μαρτίου 2024, η Primearth EV Energy (PEVE) έγινε εξ ολοκλήρου θυγατρική της ιαπωνικής εταιρίας, μετά την εξαγορά...
Autoblog.gr