Άσχημο ξεκίνημα για τη Red Bull, έξαλλος ο Marko

Σχετικά άρθρα

MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 13: Daniil Kvyat of Russia and Infiniti Red Bull Racing drives during practice for the Australian Formula One Grand Prix at Albert Park on March 13, 2015 in Melbourne, Australia. (Photo by Clive Mason/Getty Images)

Η Red Bull δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το φετινό πρωτάθλημα, καθώς ο Daniel Ricciardo φαίνεται πως θα χρησιμοποιήσει δεύτερο κινητήρα της Renault στον αγώνα της πατρίδας του. Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, ο κάθε πιλότος έχει 4 μόλις κινητήρες στη διάθεσή του για να ολοκληρώσει το πρωτάθλημα. Ο Αυστραλιανός πιλότος, όμως, θα έχει 3 μόλις κινητήρες, αφού ο V6 της Renault παρέδωσε πνεύμα μετά από λίγα μόλις χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τον Ricciardo, τα προβλήματα ξεκίνησαν στις πρωινές δοκιμές, με την ομάδα του να αποφασίζει πως η οριστική λύση του προβλήματος θα του κόστιζε τα FP2.

Ήταν θέμα που έπρεπε να φτιαχτεί σωστά, οπότε αντί να βιαστούμε, θα βγούμε (σ.σ. στη πίστα) αύριο. Είναι αρκετά πολύπλοκα με την MEK (μηχανή εσωτερικής καύσης), αλλά υπάρχουν κάποια θέματα που πρέπει να επιδιορθωθούν μέχρι αύριο.

MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 13: Infiniti Red Bull Racing team consultant Dr Helmut Marko looks on in the garage during practice for the Australian Formula One Grand Prix at Albert Park on March 13, 2015 in Melbourne, Australia. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Το αν θα μπορεί να επισκευαστεί ο κινητήρας για να χρησιμοποιηθεί σε άλλο GP δεν είναι ακόμα γνωστό, αλλά ο σύμβουλος της Red Bull, Helmut Marko, δήλωσε ξεκάθαρα την απογοήτευσή του από τους Γαλλικούς κινητήρες.

Έχουμε ήδη κανονίσει συνάντηση την Τετάρτη στην Αγγλία. Ο κινητήρας έσπασε μετά από 50km και οι υπεύθυνοι της Renault δεν έχουν έρθει ακόμα εδώ (σ.σ. στην Αυστραλία). Δεν γίνεται να συνεχιστεί έτσι.

Κάθε φορά μας υπόσχονται “την επόμενη φορά θα είναι καλύτερα, οι δοκιμές είναι ενθαρρυντικές”. Το να σπάει ο κινητήρας, όμως, μετά από 50 χιλιόμετρα… αυτό είναι αδιανόητο.

MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 13: Daniel Ricciardo of Australia and Infiniti Red Bull Racing looks on in the garage during practice for the Australian Formula One Grand Prix at Albert Park on March 13, 2015 in Melbourne, Australia. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Οι οδηγοί της Red Bull έχουν παραπονεθεί και στις δοκιμές, για την οδηγησιμότητα του νέου Γαλλικού κινητήρα, με τον Ricciardo να αναφέρει χαρακτηριστικά, πως αν ξεκινήσει η αγωνιστική χρονιά και ο κινητήρας δεν είναι εκεί που πρέπει, τότε η κατάσταση θα γίνει λίγο απογοητευτική. Σύμφωνα με τον Marko, η κατάσταση είναι ήδη απογοητευτική.

Με όλους τους κινητήρες η οδηγησιμότητα είναι σημαντικά χειρότερη από ότι στις δοκιμές. Θέλαμε βελτίωση και αντιθέτως κάναμε βήματα προς τα πίσω. Η απόστασή μας από την κορυφή είναι, πλέον, τρομακτική.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...