H ασπίδα της πτώχευσης της GM θα μπορούσε να καταρρεύσει

Σχετικά άρθρα

gm logo

Μέχρι σήμερα, ότι κακό συνέβη στα αυτοκίνητα της GM, η διοίκηση τα φόρτωνε στην “παλιά GM”, την προ πτώχευσης GM του 2009, αλλά ίσως η ασπίδα αυτή καταρρεύσει, ανοίγοντας τους ασκούς του Αιόλου για τον Αμερικάνικο κολοσσό που πέρυσι ανακάλεσε περισσότερα από 31 εκατ. αυτοκίνητα για διάφορα προβλήματα.

Ο Chip Bowles, ένας από τους δικηγόρους που έχουν αναλάβει τις αγωγές αποζημίωσης δήλωσε πως είναι σπάνιο για έναν δικαστή να παραδεχτεί πως θα μπορούσε να κάνει λάθος. Μέχρι σήμερα, η GM έχει επιβεβαιώσει πως 74 άνθρωποι σκοτώθηκαν λόγω των προβληματικών μιζών της. Ο Bowles, υπερασπίζεται μια μήνυση στην οποία ένα συγκεκριμένο πρόβλημα στη μίζα, ανάγκασε την GM να ανακαλέσει περίπου 2,59 εκατ. αυτοκίνητα. Ο δικηγόρος εκπροσωπεί μια ομάδα ιδιοκτητών αυτοκινήτων, οι οποίοι δεν τραυματίστηκαν, αλλά έχουν μηνύσει την GM, ζητώντας την αποζημίωση για την απώλεια της αξίας των αυτοκινήτων τους στην αγορά των μεταχειρισμένων.

Αν ο δικαστής αποφασίσει πως η νέα GM ευθύνεται για τις ανακλήσεις, τότε η εταιρία από το Detroit θα μπορούσε να έρθει αντιμέτωπη με αποζημιώσεις που θα φτάσουν από τα 7 έως και τα 10 δισ. δολάρια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ford και GM εξετάζουν συνεργασίες για να ανταγωνιστούν τους Κινέζους

Τόσο η Ford όσο και η GM δήλωσαν πως εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργασιών για τη μείωση του κόστους των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, προκειμένου να ανταγωνιστούν...