Τη διάλυση του Strategy Group προτείνουν Red Bull, Toro Rosso και Force India

Σχετικά άρθρα

F1 Bosses

Το Strategy Group στη Formula 1 είναι ένα σημαντικό όργανο για τη λήψη αποφάσεων που αφορούν το μέλλον του αθλήματος. Η πιο πρόσφατη συνεδρίαση έγινε στο Λονδίνο, εκεί όπου συμφωνήθηκαν σημαντικές αλλαγές για τη σεζόν του 2017. Βέβαια, στο Strategy Group δε συμμετέχουν όλες οι ομάδες· μόνο οι Mercedes, Ferrari, Williams, Red Bull, McLaren και Force India βρίσκονται σε αυτό, μαζί με τον Jean Todt, Πρόεδρο της FIA, και τον Bernie Ecclestone, που είναι κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων.

Έτσι, οι μικρότερες ομάδες βρίσκονται απ’ έξω και μάλιστα δεν παίρνουν μέρος σε συζητήσεις τους τις αφορούν, όπως είναι η μείωση τους κόστους. Ο Bob Fernley, αναπληρωτής επί κεφαλής της Force India, πιστεύει πως ο ρόλος του Strategy Group δεν ήταν ικανό για να πραγματοποιηθούν καθοριστικές αλλαγές, υποστηρίζοντας μάλιστα πως οι ομάδες δε θα πρέπει να έχουν λόγο στους κανονισμούς που αφορούν τη Formula 1.

Motor Racing - Formula One World Championship - Malaysian Grand Prix - Practice Day - Sepang, Malaysia

Δουλεύουμε σχεδόν 2 χρόνια στο Strategy Group και σχεδόν τίποτα δεν έχει βγει από αυτό. Εάν είχαμε τον Max Mosley και τον Bernie Ecclestone, αυτό δε θα γινόταν. Δε νομίζω πως πρέπει να έχεις τις ομάδες να παίρνουν αποφάσεις για την κατεύθυνση της Formula 1. Θα πρέπει να λένε στις ομάδες πού πηγαίνει το άθλημα.

Η τελευταία συνάντηση που είχαμε δε νομίζω πως ήταν καλή σε όλα τα θέματα. Μετά από 18 μήνες δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε για τον έλεγχο του κόστους. Δεν πρόκειται να υπάρξει δίκαιη κατανομή του χρήματος. Τα power units θα πρέπει να παραμείνουν ίδια. Και παρόλο που συμφωνώ ότι είχαμε κάποιες καλές συζητήσεις για το 2017, οι βασικές αρχές της Formula 1 δεν αντιμετωπίστηκαν καθόλου.

Christian Horner

Ο Fernley δεν είναι ο μόνος που έχει αυτή την άποψη, καθώς και ο επί κεφαλής της Red Bull, Christian Horner, δε βλέπει τον λόγο που πρέπει οι ομάδες να έχουν θέση στους κανονισμούς του αθλήματος,

Το άθλημα διέπεται από τη FIA και προωθείται απ΄την FOM, και αυτοί οι δύο πρέπει να πουν: «Τι θέλουμε να είναι η Formula 1;» Κάθε ομάδα έχει τη δική της ατζέντα και μάχεται για τον εαυτό της. Αν αφήσεις τις ομάδες να συμφωνήσουν γύρω από τους κανονισμούς, κανένας δε θα έχει την ίδια άποψη.

Franz Tost

Όπως συνέβη και με τα ελαστικά, έτσι και τώρα, η Toro Rosso συμφωνεί με τις άλλες δύο ομάδες. Ο επί κεφαλής της ομάδας, Franz Tost, είναι ένας ακόμα που πιστεύει ότι μόνο η FOM και η FIA θα πρέπει να θεσπίζουν τους κανονισμούς.

Έχουμε συζητήσει τόσα πολλά κι έχουμε κάνει τόσες άχρηστες συναντήσεις. Θα έπρεπε ο Bernie με τον Jean ν’ αποφασίζουν μαζί. Δε θα έπρεπε να ρωτούν τις ομάδες, καθώς οι ομάδες δεν μπορούν να συμφωνήσουν.

ΠηγήFIA

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...