Η FIA θέλει να ”καλωδιώσει” όλους τους οδηγούς

Σχετικά άρθρα

Eric Boullier with Jonathan Neale.

Η FIA θα προσπαθήσει μέχρι το τέλος του χρόνου να τοποθετήσει τηλεμετρία στους οδηγούς που θα εποπτεύει άμεσα τους καρδιακούς παλμούς, τον αναπνευστικό ρυθμό, αλλά και την θερμοκρασία του σώματός τους. Αυτή την ”ανθρώπινη τηλεμετρία” με άμεση καταγραφή δεδομένων την κάνει η FIA στο όνομα της ασφάλειας, καθώς τα τελευταία περιστατικά όπως αυτό του Jules Bianchi αλλά και του Fernando Alonso την καθιστούν αναγκαία.

Ο Jonathan Neale διευθύνων σύμβουλος της McLaren Honda δήλωσε σχετικά με το ατύχημα του Fernando Alonso:

Μπορούσαμε να δούμε τα πάντα μέσω της τηλεμετρίας, ήταν όλα μια χαρά και ο τρόπος που περιγράφει την αίσθηση του μπλοκαρίσματος και την στιγμή που συνετρίβη το μονοθέσιο. Όλα αυτά μπορούμε να τα δούμε. Στις τρεις εβδομάδες που ακολούθησαν, κάναμε έναν σχολαστικό έλεγχο μαζί με τη FIA.

Πήραμε το μονοθέσιο πάλι, κάναμε δοκιμές σε πάγκο, κοιτάξαμε λεπτομερώς όλα τα δεδομένα και ανοίξαμε όλο το μονοθέσιο από την αρχή. Η FIA μας βοήθησε πολύ, μας έδωσε τα δεδομένα που είχε και μοιραστήκαμε τα πάντα μαζί τους, δεν μπορούσαμε να βρούμε τίποτα. Ο Φερνάντο ήταν πολύ κουρασμένος μετά από όλες τις εξετάσεις που του έκαναν. Δεν έχουμε κάπου αλλού να ψάξουμε, στην πραγματικότητα κανένας από μας δεν ξέρει πραγματικά τι συνέβη.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...