Αν σου περισσεύουν 2 εκατ. ευρώ, σου προτείνω να αγοράσεις την Koenigsegg Regera

Σχετικά άρθρα

Koenigsegg_Regera_11

H βρετανική αντιπροσωπεία πολυτελών αυτοκινήτων SuperVettura είναι παράλληλα και επίσημος dealer της Koenigsegg, και πρόσφατα ανέβασε σε γνωστό site πωλήσεων αυτοκίνητων, ότι το τελευταίο δημιούργημα του Σουηδού, η Regera, θα είναι διαθέσιμη από αυτούς σε τιμή 2,1 εκατ. ευρώ.

Το αυτοκίνητο που θέσπισε άτυπα τον όρο megacar παρουσιάστηκε στην Γενεύη τον περασμένο Μάρτιο, με την Koenigsegg να την χαρακτηρίζει ως το πιο δυνατό και το πιο γρήγορο σε επιτάχυνση αυτοκίνητο παραγωγής που έχει κατασκευαστεί ποτέ. Είναι υβριδικό, με τον 5,0-λιτρο V8 twin-turbo κινητήρα να παράγει 1.100 άλογα με χρήση απλή βενζίνης, και να συνδυάζεται με τρεις ηλεκτροκινητήρες, οι δύο τοποθετημένοι στον κάθε πίσω τροχό απόδοσης 260 Nm ο καθένας, και ο άλλος στον στρόφαλο με 300 Nm, έχοντας και σύστημα torque vectoring, με τη συνολική ροπή να είναι άνω των 2.000 Nm!

Koenigsegg Regera (29)

Η καινοτομία της Regera είναι πως διαθέτει κλασσικό κιβώτιο ταχυτήτων, αλλά κάτι που η Koenigsegg το ονομάζει Direct Drive Transmission (KDD). Το σύστημα αυτό αντικαθιστά το κλασσικό κιβώτιο, και ουσιαστικά είναι ένας υδραυλικός συμπλέκτης που μειώνει τις απώλειες μετάδοσης, και παρέχοντας απρόσκοπη ισχύ στους πίσω τροχούς. Με την επιλογή αυτή η Koenigsegg έσωσε 200 κιλά, σε σχέση με το αν τοποθετούσε ένα διπλόδισκο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Τα συστήματα traction control και ESP διαθέτουν τρία προγράμματα λειτουργίας (wet, normal και track), με το αυτοκίνητο να είναι σε θέση να κάνει τα 150-250 χλμ/ώρα σε 3,2 δευτερόλεπτα, τα 0-400 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 20 δευτερόλεπτα και τα 0-100 χλμ/ώρα σε 2,8 δευτερόλεπτα. Τα πάντα για το αυτοκίνητο μπορείς να τα διαβάσεις εδώ και εδώ.

Τέλος, για περίπου 200.000 ευρώ λιγότερα μπορείς να αγοράσεις την Agera RS.

ΠηγήMobile.de

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Koenigsegg επιστρέφει στο Nurburgring

Σχεδόν οκτώ χρόνια μετά την αποτυχημένη προσπάθειά της με την Koenigsegg One:1 στη διαβόητη γερμανική πίστα, η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο...