Το Audi R8 E-tron είναι εκκωφαντικά αθόρυβο στο Nurburgring

Σχετικά άρθρα

Audi R8 E-tron Testing on the Nurburgring

Συνήθως σε παρόμοια video σου λέμε να χαμηλώσεις τα ηχεία σου γιατί υπάρχει ορατός κίνδυνος είτε να τα κάψεις, είτε να ενοχλήσεις του γείτονες. Όμως, με το R8 e-tron να δοκιμάζεται στο Nurburgring όσο δυνατά και να ρυθμίσεις την ένταση, το μόνο που θα ακούς είναι τον ήχο από τα λάστιχα.

Η Audi πήγε το ηλεκτρικό της supercar για τις τελευταίες δοκιμές εξέλιξης στην διάσημη γερμανική πίστα, και παρότι φοράει το σώμα της προηγούμενης γενιάς το αυτοκίνητο αναμένεται να κυκλοφορήσει τον επόμενο χρόνο με το σώμα του νέου αυτοκινήτου, που είδαμε στη Γενεύη.

Το αυτοκίνητο παρουσιάστηκε μετά από σχεδόν μια πενταετία φημών παράλληλα με την παρουσίαση της δεύτερης γενιάς του γερμανικού sportscar και μηχανικά το φορά δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 340 kW (462 ίππων) με 920 Nm ροπής. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 3,9 δευτερόλεπτα (0,7 δευτ. αργότερο από το R8 V10 Plus), έχοντας αυτονομία 450 χλμ. και τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα 200 χλμ/ώρα. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου, σε διάταξη T, διαθέτουν 7.488 κελιά και έχουν χωρητικότητα 92 kWh. Είναι τοποθετημένες στο κεντρικό τούνελ και φορτίζουν πλήρως με χρήση ταχυφορτιστή μέσα σε λιγότερο από 2 ώρες, ενώ υπάρχει διαθέσιμο και σύστημα ασύρματης φόρτισης.

Το βάρος του είναι 1.840 κιλά, κάτι που σημαίνει ότι είναι 285 κιλά περισσότερα από το “βασικό” R8 με τον V10 και 386 κιλά βαρύτερο από το R8 V10 Plus. Η ευθύνη για τα παραπάνω κιλά είναι οι μπαταρίες και οι ηλεκτρικοί κινητήρες, με το αυτοκίνητο να διαθέτει διαφορετική γρίλια και διαφορετικό μπροστά προφυλακτήρα σε σχέση με το κανονικό R8, με κλειστές εισαγωγές αέρα, κλειστές ψεύτικες πλαϊνές εισαγωγές αέρα, κλειστές ζάντες, όλα για τη βελτίωση της αεροδυναμικής -αεροδυναμικός συντελεστής 0,28 Cd. Οι αλλαγές να ολοκληρώνονται με τον διαφορετικό πίσω προφυλακτήρα, με τα διακοσμητικά να προσομοιώνουν την εικόνα των εξατμίσεων.

ΠηγήYouTube

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG4 XPower των 435 ίππων

Διαθέσιμη είναι στην Ελλάδα η κορυφαία έκδοση του MG4, η XPower, με την τιμή του μοντέλου να ξεκινά από τις 43.700 ευρώ. Παράλληλα, η...