Dodge Challenger SRT Hellcat X, με 800+ άλογα και 1.085 N·m! Δυστυχώς, θα είναι one-off…

Σχετικά άρθρα

Dodge Challenger Hellcat X

Το Dodge Challenger SRT Hellcat είναι αρκετό για να σου προκαλέσει εγκεφαλικό· να ξηλώσει την άσφαλτο· να «σκοτώσει τους αντιπάλους»· να δείξει στους άλλους τι σημαίνει old school muscle car σε σύγχρονη μορφή· και διάφορα άλλα. Φαίνεται, όμως, πως τα 717 άλογα και 881 N·m μπορούν να γίνουν πολλά περισσότερα!

Σύμφωνα μ’ ένα video που κυκλοφόρησε, η αμερικανική εταιρεία ετοίμασε μια ισχυρότερη έκδοση του Challenger SRT Hellcat, το οποίο θ’ αποδίδει πάνω από 800 άλογα και 1.085 N·m ροπής! Ναι, εδώ λες «Παναγιά μου!!!». Ωστόσο, θα πρέπει να σε απογοητεύσω, γιατί το Hellcat X δε θα περάσει στην παραγωγή, καθώς κατασκευάστηκε για την δημοπρασία Dream Giveaway, και θα δημοπρατηθεί με το Dodge Challenger R/T του 1970.

Πώς έγινε αυτή η αύξηση στη δύναμη; Δύο turbo της Hellion Power Systems ήρθαν να προστεθούν στον κομπρεσοράτο V8 HEMI κινητήρα, 6,2 λίτρων, έτσι δεν είναι δύσκολο τα νούμερα ν’ αυξηθούν σημαντικά. Ωραίο δε θα ήταν να περνούσε στην παραγωγή; Δεν ξέρω αν, όταν έρθει η βελτιωμένη έκδοση του Hellcat, θα φορά διπλά turbo, αλλά σίγουρα θα είναι δυνατότερη από το τωρινό μοντέλο.

https://www.youtube.com/watch?v=tn-8M-Cvk5s

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα