Πουλά την Magneti Marelli η FCA για περίπου 3 δισ ευρώ;

Σχετικά άρθρα

Magneti Marelli

Η Fiat Chrysler Automobiles φαίνεται πως σκέφτεται σοβαρά πλέον να πουλήσει την Magneti Marelli, αρκεί να βρεθεί κάποιος και να της δώσει το ποσό των 3 δισ. ευρώ που ζητά. Σύμφωνα με το Reuters, η FCA αναζητά τρόπους για να αυξήσει τα ταμειακά διαθέσιμά της, μετά την αποτυχία εύρεσης μιας αυτοκινητοβιομηχανίας για συγχώνευση. Έτσι ο Sergio Marchionne σκέφτεται να πουλήσει την Magneti Marelli τουλάχιστον για 3 δισ. ευρώ. Η FCA έχει δεχτεί μια πρόταση ύψους 2,5 δισ. ευρώ από ένα επενδυτικό fund των Η.Π.Α, αλλά την απέρριψε.

Επισήμως, η Magneti Marelli αρνείται πως έχει βάλει πωλητήριο, με τον Gualberto Ranieri, εκπρόσωπο τύπου της Ιταλικής εταιρίας να δηλώνει πως η εταιρία του δεν πωλείται και πως τα δημοσιεύματα είναι απλά φήμες. Ωστόσο, το Reuters επικαλείται μια πηγή “κοντά στην FCA”, υποστηρίζοντας πως η FCA θέλει να πουλήσει είτε ολόκληρη, είτε τμηματικά την Magneti Marelli, με την τελική απόφαση να παίρνεται μετά την δημόσια εγγραφή της Ferrari που έχει οριστεί για τα μέσα Οκτωβρίου.

Η Magneti Marelli απασχολεί 38.000 υπαλλήλους σε 19 χώρες. Πέρυσι είχε κύκλο εργασιών 6,5 δισ. ευρώ και κέρδη 204 εκατ. ευρώ.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα