960

Τελικά, ίσως να μην χρειαστεί να περιμένουμε μήνες για να μάθουμε αν η πρόβλεψη του Marchionne για την αξία της Ferrari είναι ακριβής. Όπως δήλωσε ο ίδιος στο Toronto Global Forum, “σε μερικές ημέρες θα καταθέσουμε το prospectus”, διαψεύδοντας προηγούμενα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για καθυστέρηση της IPO της Ferrari.

Αυτό που δεν επιβεβαίωσε, ούτε διέψευσε ο λαλίστατος Ιταλός, είναι ο ρόλος που θα παίξουν εταιρίες όπως η UBS Group, η JPMorgan Chase και η Goldman Sachs στο IPO. Ωστόσο, καλά πληροφορημένες πηγές, αναφέρουν ότι αυτές ακριβώς οι εταιρίες, είτε θα διαχειριστούν αυτή την απόσχιση, είτε θα βοηθήσουν στην πώληση των μετοχών σε επενδυτές.

Τέλος, ο Marchionne δήλωσε ότι η FCA δεν σκοπεύει να κάνει κάποια “επίθεση” για να αποκτήσει τον έλεγχο της GM αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσει να πιέζει για κάποιου είδους συνεργασία με στόχο την μείωση του κόστους παραγωγής. Να σημειώσουμε ότι εκτός από την GM αλλά και την Ford που έχουν δηλώσει ότι δεν ενδιαφέρονται, ο Marchionne είπε ότι “υπάρχουν και άλλοι, λιγότερο ιδανικοί συνδυασμοί”…