Το νέο ιπτάμενο αυτοκίνητο Terrafugia TF-X, πιο κοντά στη παραγωγή από ποτέ

Σχετικά άρθρα

Terrafugia TF-X (1)

Η Αμερικάνικη εταιρία Terrafugia ανακοίνωσε τη νέα έκδοση του TF-X, του δικού της ιπτάμενου αυτοκινήτου, το οποίο όπως δηλώνει είναι πιο κοντά από το ποτέ στο να περάσει στη παραγωγή. Συνδυάζει έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης και δύο ηλεκτρικούς κινητήρες που μπορούν να το δίνουν σταθερή ταχύτητα 322 χλμ/ώρα όταν πετά, ενώ μπορεί να διανύσει απόσταση μέχρι και 800 χιλιόμετρα ενώ βρίσκεται στον αέρα.

Το νέο μοντέλο υπόσχεται μεγαλύτερη ασφάλεια τόσο στο δρόμο όσο και κατά την πτήση, με την Terrafugia να δηλώνει πως στόχος της είναι το αυτοκίνητο να βγει στην κυκλοφορία και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κανονικό αυτοκίνητο, “σταθμευμένο σε γκαράζ” όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Terrafugia TF-X (2)

Το αυτοκίνητο παρέχει πρόγραμμα αυτόματου πιλότου και έτσι μετά την απογείωση μπορεί να μεταβεί στον προορισμό του απλά με την πληκτρολόγηση της διαδρομής. Εντυπωσιακή είναι η στιγμή της απογείωσης. Οι 2 έλικες που αναπτύσσονται στα πλευρά επιτρέπουν στο όχημα κάθετη απογείωση που θυμίζει ελικόπτερο.

Μπορεί να μεταφέρει έως και 4 άτομα, με την εταιρία να το παρουσιάζει στο πρόσφατο ετήσιο συνέδριο Πειραματικών Αεροσκαφών στο Ουισκόνσιν και υπάρχει πλέον η αισιοδοξία ότι πλησιάζει η στιγμή που το όχημα θα βγει στην αγορά. Η τιμή του βέβαια είναι απαγορευτική για το ευρύ κοινό καθώς προσδιορίζεται περίπου στα 300.000 δολάρια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...