Η Geely εξαγόρασε την Terrafugia, και ετοιμάζει ιπτάμενο αυτοκίνητο

Σχετικά άρθρα

Αρχές Ιουλίου, η Geely, η μητρική εταιρία της Volvo, ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την Terrafugia, μια startup εταιρία που ετοιμάζει το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο του κόσμου, το Terrafugia TF-X, και σύμφωνα με το Automotive News, αυτό επιβεβαιώθηκε σήμερα. Η εξαγορά εγκρίθηκε από τις ρυθμιστικές αρχές της Κίνας και των Η.Π.Α., με την Geely να μην ανακοινώνει τα σχέδια της για την Terrafugia. Επιβεβαίωσε, όμως, ότι η Terrafugia θα διατηρήσει την έδρα της στην Αμερική.

Το Terrafugia TF-X είναι ένα plug-in υβριδικό ηλεκτρικό ιπτάμενο αυτοκίνητο, διαθέτει fly-by-wire ελέγχο και μπορεί να απογειωθεί/προσγειωθεί κάθετα. Η Terrafugia αναφέρει ότι για να μάθει κάποιος το χειρισμό του TF-X χρειάζεται μόλις πέντε ώρες, δεδομένου ότι προσπαθούν να κάνει τα πάντα στους χειρισμούς να μοιάζουν με ένα κανονικό αυτοκίνητο. Το πιο σημαντικό είναι ότι το TF-X διαθέτει ένα αυτόματο σύστημα απογείωσης και προσγείωσης, έτσι ώστε να εξασφαλίζει ότι ακόμα και αρχάριοι μπορούν να το χρησιμοποιήσουν.

Πιο πολλές λεπτομέρειες δεν έχουν κυκλοφορήσει, αλλά το concept TF-X χρησιμοποιεί έναν κινητήρα 300 ίππων και δύο ηλεκτροκινητήρες 600 ίππων, με την ταχύτητα πτήσης να φτάνει τα 322 χλμ/ώρα, ενώ η μέγιστη αυτονομία του είναι πάνω από 805 χλμ.

Το TF-X διαθέτει επίσης ένα προηγμένο σύστημα ασφαλείας που απαιτεί από τους χειριστές να επιλέξουν ένα κύριο μέρος προσγείωσης, καθώς και ένα εφεδρικό. Έτσι το TF-X κρίνει ότι αν δεν έχει αρκετή ενέργεια για να διεξάγει τελευταίας στιγμής ακυρώσεις στις δύο πρώτες θέσεις και με ασφάλεια να πλοηγηθεί και προσγειωθεί σε μια τρίτη τοποθεσία μέσα σε 30 λεπτά ή αν η πρόγνωση καιρού σε οποιαδήποτε από τις τρεις ζώνες προσγείωσης είναι έξω από τα επιτρεπόμενα όρια ή αν κάποια από τις επιλεγμένες ζώνες προσγείωσης είναι προσωρινά μη διαθέσιμη, τότε το TF-X δε θα αφήνει τον χειριστή να απογειωθεί. Άλλα χαρακτηριστικά ασφαλείας περιλαμβάνουν ένα εφεδρικό αλεξίπτωτο και λειτουργία έκτακτης ανάγκης αυτόματης προσγείωσης που θα προσγειώνει το αεροσκάφος, αν ο πιλότος δεν αποκρίνεται.

Το πότε το ιπτάμενο αυτοκίνητο θα περάσει στη παραγωγή είναι κάτι που για την ώρα δεν έχει ανακοινωθεί.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...