Απεβίωσε σε ηλικία 89 ετών η Johanna Quandt. Η σύζυγος του σωτήρα της BMW

Σχετικά άρθρα

10-Johanna-Quandt

Η Johanna Quandt, το “μεγάλο κεφάλι” της οικογένειας που ελέγχει την BMW έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών. Η Johanna ήταν η τρίτη σύζυγος και κάποια στιγμή γραμματέας του Herbert Quandt, του επιχειρηματία που έσωσε την BMW από την κατάρρευση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Quandt είχε κληρονομήσει το μερίδιο του άντρα της στην BMW -16.7%- όταν αυτός έφυγε από τη ζωή το 1982. Τώρα, το μερίδιο αυτό θα μοιραστεί στα παιδιά της, Stefan Quandt και Susanne Klatten με αποτέλεσμα την αύξηση των δικών τους μεριδίων στο 25.75% και 20.95% αντίστοιχα ενώ όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Γερμανικής εταιρίας, ο θάνατος της δεν θα επηρεάσει την μετοχική κατάσταση της BMW.

Εκτός από την ενασχόληση της με την BMW, η Johanna Quandt είχε στήσει το 1995 το δικό της ίδρυμα που υποστήριζε νέους ανθρώπους με βλέψεις στη δημοσιογραφία ενώ υποστήριζε χρηματικά ιδρύματα για παιδιά με καρκίνο και ομάδες που διοργάνωναν εκθέσεις τέχνης. Το 2012, δεσμεύτηκε για χρηματοδότηση ύψους €40 εκατομμυρίων σε 10 χρόνια σε ένα ινστιτούτο για έρευνα σχετική με την υγεία.

ΠηγήBMW

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...