H Audi μας δείχνει τα (προαιρετικά) LED φώτα του νέου A4

Σχετικά άρθρα

14341726552071086721

Η Audi έδωσε στη δημοσιότητα ένα ακόμη video για το ολοκαίνουριο A4, αυτή τη φορά, εστιάζοντας στα προαιρετικά matrix LED φωτιστικά σώματα του. Τα standard φώτα του B9 A4 είναι Xenon Plus αλλά με κάποια επιπλέον χρήματα, ο πελάτης μπορεί να επιλέξει τα extra LED.

Στην “χαμηλή” σκάλα, αυτά τα φώτα μοιάζουν με μάτι και έχουν 11 διόδους που χρειάζονται μόλις 20 watt για να λειτουργήσουν. Στην “μεγάλη” σκάλα όμως η υπόθεση είναι πολύ διαφορετική. Εκεί, ενεργοποιούνται τα 12 LED με 3 ανακλαστήρες που φωτίζουν ανάλογα με τα δεδομένα που παρέχει η τοποθετημένη στον εσωτερικό καθρέπτη κάμερα. Υπάρχει μία μονάδα ελέγχου που διαβάζει αυτά τα δεδομένα και ανοιγοκλείνει όποιο LED κρίνει πως είναι απαραίτητο ή ρυθμίζει την φωτεινότητα τους σε ένα από τα 64 στάδια που είναι διαθέσιμα.

Η Audi ισχυρίζεται πως αυτή η μέθοδος επιτρέπει στα LED φωτιστικά σώματα να διανέμουν το φως σε μερικά εκατομμύρια πιθανούς συνδυασμούς, φωτίζοντας τον δρόμο με τον ιδανικό τρόπο χωρίς να ενοχλούν τα υπόλοιπα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν τον δρόμο. Επιπλέον, υπάρχει μία λειτουργία που συνδυάζεται με το επίσης προαιρετικό MMI Navigation Plus σύστημα ώστε να “στρίψει” τα φώτα σε μία στροφή πριν καν ο οδηγός στρίψει το τιμόνι αφού “μαθαίνει” τι ακολουθεί από την δορυφορική πλοήγηση.

https://youtu.be/JDcHCxCRHBw

ΠηγήYoutube

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...