Η GM κλείνει το ταμείο αποζημιώσεων, αλλά τα προβλήματα γι’αυτή δεν τελειώνουν εδώ

Σχετικά άρθρα

gm recall

Το ειδικό ταμείο αποζημιώσεων που άνοιξε η GM που είχε αναλάβει τον ρόλο να εξετάσει τις αιτήσεις των οικογενειών των θυμάτων εκείνων που είτε έχασαν τη ζωή τους, είτε τραυματίστηκαν από τους ελαττωματικούς διακόπτες ανάφλεξης της, έχει ολοκληρώσει τις εργασίες του και αναγνώρισε 124 θανάτους, 17 σοβαρούς τραυματισμούς Κατηγορίας 1 (διπλό ακρωτηριασμό, μόνιμη εγκεφαλική βλάβη και εγκαύματα) και 257 λιγότερο σοβαρούς τραυματισμούς – Κατηγορίας 2.

Από τις 4.343 αιτήσεις που έχει δεχτεί το ταμείο, παραμένει προς διερεύνηση μόνο μία, με την General Motors να αναγνωρίζει τελικά σχεδόν 10 φορές περισσότερους θανάτους από όσους είχε αναγνωρίσει αρχικά (13 θανάτους και 54 ατυχήματα), προτού η κυβέρνηση των Η.Π.Α την αναγκάσει να δημιουργήσει το ειδικό ταμείο αποζημιώσεων. Το ταμείο σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα μια συγκεντρωτική έκθεση, με αρκετούς αναλυτές να θεωρούν πως η GM θα μπορούσε να αποζημιώσει περισσότερα άτομα, αλλά το ταμείο τελικά απέρριψε τις υποθέσεις τους, με κάποιους να γίνονται περισσότερο επικριτικοί και να δηλώνουν πως δεν θα μάθουμε ποτέ πόσοι άνθρωποι πραγματικά σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν λόγω των ελαττωματικών διακοπτών ανάφλεξης των μοντέλων της GM.

Η GM θα αποζημιώνει με τουλάχιστον με 1 εκατ. δολάρια τους συγγενείς των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους, με το ποσό να αυξάνεται κατά $300.000 για σύζυγο-παιδί, με τους τραυματίες να αποζημιώνονται κατά περίσταση, αναλόγως τη σοβαρότητα του ατυχήματος, χωρίς η GM να έχει θέσει ανώτατο όριο για το ποσό που θα καταβάλει στις οικογένειες των θυμάτων. Η General Motors εκτιμά πως θα πληρώσει 600 εκατ. δολάρια σε αποζημιώσεις.

Όπως θα θυμάσαι, η General Motors ανακάλεσε 2,6 εκατ. αυτοκίνητά της λόγω των προβληματικών διακοπτών ανάφλεξης, με την εταιρία, όπως αποδείχτηκε, να γνώριζε για το πρόβλημα τουλάχιστον 10 χρόνια προτού ξεκινήσει να ανακαλεί τα αυτοκίνητα της στις αρχές του 2014. Η General Motors είναι πλέον αντιμέτωπη με βαρύ πρόστιμο, μιας και βρέθηκε ποινικό αδίκημα που σχετίζεται με τους ελαττωματικούς διακόπτες ανάφλεξης της, ενώ αντιμετωπίζει και εκατοντάδες μηνύσεις που σχετίζονται είτε με την πτώση της αξίας των αυτοκινήτων που συμπεριλαμβάνονται στις ανακλήσεις της, είτε από τις οικογένειες των θυμάτων που οι αιτήσεις τους απορρίφθηκαν από το ταμείο αποζημιώσεων.

ΠηγήGM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η GM φεύγει από τα εμβληματικά της κεντρικά γραφεία

Από το 1996 η GM έχει τα κεντρικά της γραφεία στο Renaissance Centre, στο ψηλότερο κτίριο του Ντιτρόιτ, αλλά η εταιρία εγκαταλείπει τον εμβληματικό...

Ford και GM εξετάζουν συνεργασίες για να ανταγωνιστούν τους Κινέζους

Τόσο η Ford όσο και η GM δήλωσαν πως εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργασιών για τη μείωση του κόστους των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, προκειμένου να ανταγωνιστούν...