Ο Hamilton υπαινίσσεται πως η Mercedes χάρισε τη νίκη στον Rosberg για να τον κρατήσει χαρούμενο

Σχετικά άρθρα

SNE18658

Η δυσαρέσκεια του Lewis Hamilton στην ενδοεπικοινωνία της Mercedes ήταν έκδηλη, όταν ο μηχανικός του του ζήτησε να μπει στα pits για αλλαγή ελαστικών. Ο Πρωταθλητής αντέδρασε, όμως η ίδια η ομάδα του έδεσε τα χέρια, λέγοντας πως πρόκειται για ζήτημα ασφάλειας, μπλέκοντας έμμεσα με αυτόν τον τρόπο και τους αγωνοδίκες στο θέμα, σε περίπτωση που ο Lewis αρνούνταν να συμμορφωθεί.

Τελικά η νίκη κατέληξε στον Rosberg, με τον Hamilton να υποβαθμίζει αρχικά το γεγονός, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως: “Η ασφάλεια έρχεται πρώτη και όλα τα άλλα ακολουθούν”. Όμως, με νέες του δηλώσεις υπαινίσσεται πως η Mercedes έδωσε τη νίκη στον Rosberg, αφού ήθελε να τον κρατήσει χαρούμενο για τη συνέχεια.

Δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος και δεν υπήρχε τίποτα για να χάσω. Έχουμε κερδίσει το πρωτάθλημα κατασκευαστών, οπότε επιτρέψτε μου να πάρω το ρίσκο, ας το προσπαθήσουμε. Αλλά κάναμε ό,τι κάναμε.

sne28661

Ξέρω ότι η ομάδα έχει αισθανθεί την ανάγκη να είναι ιδιαίτερα ζεστή (προς Rosberg). Ξέρω τι θέλω να πω, αλλά εγώ δεν πρόκειται να πω τι εννοώ. Γι ‘αυτό θα πρέπει να ρωτήσετε τον Toto και τον Niki. Ρωτήστε τους αυτές τις ερωτήσεις για το πώς αισθάνονται γι όλο αυτό. (Ρωτήστε) Τι πρέπει να κάνουν πίσω από τη σκηνή για να τον κρατήσουν χαρούμενο.

Με την εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας στη συνέχεια, είναι πιθανό ο Hamilton να έχανε τελικά την πρωτιά, έχοντας μείνει στην πίστα με ένα πολύ πιο ταλαιπωρημένο σετ ελαστικών. Αυτό θα δικαιολογούσε και την επιλογή της ομάδας να τον τραβήξει στα pits.

Όμως, οι επιλογές της Pirelli ήταν υπερβολικά συντηρητικές, όπως ακριβώς αναμέναμε πριν την έναρξη του τριημέρου, ενώ και ο Perez κατάφερε να κινηθεί σε ικανοποιητικό ρυθμό με τα χρησιμοποιημένα -για 40+ γύρους- ελαστικά του. Μάλιστα, ο Μεξικανός δεν έχασε κάποια θέση μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας, πράγμα που μάλλον ενισχύει την άποψη του Hamilton πως τελικά δεν υπήρχε κανένα θέμα με την ασφάλεια του αυτοκινήτου.

ΠηγήSkySports

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...