Αυτόνομο αυτοκίνητο ετοιμάζει η Baidu

Σχετικά άρθρα

Baidu road-test-photo-1 (1)

Η Baidu στη Κίνα είναι ότι η Google στον υπόλοιπο πλανήτη, με τον γίγαντα του κινεζικού Διαδικτύου, 18 μήνες μετά από την πρώτη ανακοίνωσή του, να έχει ξεκινήσει τις δοκιμές ενός αυτόνομου αυτοκινήτου.

Η εταιρία συνεργάζεται με την BMW, με το αυτόνομο όχημα να είναι μια ειδικά τροποποιημένη BMW Σειράς 3 GT και να κινείται στους δρόμους του Πεκίνου που πνίγεται αυτές τις ημέρες από το νέφος. Η αυτόνομη 3άρα εξοπλίζεται με μια σειρά από τρισδιάσταστες κάμερες που διαβάζουν τον δρόμο και σε συνεργασία με τους χάρτες που έχει δημιουργήσει η ίδια η Baidu, κατάφερε και διήνυσε 30 χιλιόμετρα σε “περίπλοκες συνθήκες” στους δρόμους γύρω από κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Πεκίνο, αλλάζοντας λωρίδα κυκλοφορίας, κάνοντας αναστροφή, ενώ εισήλθε και σε έναν κεντρικό αυτοκινητόδρομο.

Baidu road-test-photo-1 (2)

Ο Γουάνγκ Ζινγκ, αντιπρόεδρος της Baidu και επικεφαλής του τμήματος αυτόνομης οδήγησης της εταιρείας, σχολίασε ότι η αυτόνομη οδήγηση είναι δύσκολη από τεχνικής άποψης, στην Κίνα όμως η κατάσταση περιπλέκεται από την κατάσταση των δρόμων στο Πεκίνο και την απρόβλεπτη συμπεριφορά των οδηγών. Το όχημα των δύο εταιριών δεν θα “καταργήσει” τον οδηγό, αλλά θα πάρει αρκετές “ευθύνες” από πάνω του, σε αντίθεση με το πλήρως αυτόνομο όχημα που ετοιμάζει η Google που “καταργεί” τον οδηγό. Οι δύο εταιρίες υποστηρίζουν πως επικεντρώνουν την προσπάθεια τους, ώστε η τεχνολογία τους να βοηθά τον οδηγό και όχι να τον αντικαθιστά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...