Elon Musk: Πλήρως αυτόνομο αυτοκίνητο το 2018

Σχετικά άρθρα

Elon Musk Tesla

Η αυτόνομη οδήγηση τελικά είναι πιο κοντά απ’όσο πιστεύουμε. Ο Elon Musk, ο CEO της Tesla, σε μια πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε, αποκάλυψε πως το 2018 η Tesla θα αποκαλύψει ένα πλήρως αυτόνομο αυτοκίνητο. Ο Musk είπε:

Πιστεύω πως έχουμε όλα τα κομμάτια και πλέον το μόνο που χρειάζεται είναι να τα συνδέσουμε όλα καλά μεταξύ τους, να διασφαλίσουμε πως συνεργάζονται και τότε θα πούμε πως τα έχουμε καταφέρει.

Ο Musk ωστόσο γνωρίζει πως ίσως τα κράτη και οι κυβερνήσεις δεν θα έχουν ψηφίσει τους νόμους εκείνους που απαιτούνται, ώστε τα αυτόνομα αυτοκίνητα να μπορούν να κυκλοφορούν νόμιμα στον δρόμο. Όπως εξήγησε, η διαδικασία έγκρισης μπορεί να διαρκέσει από ένα έως και πέντε χρόνια, ίσως και περισσότερο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Musk προτείνει την συλλογή δεδομένων ώστε να διαπιστωθεί το κατά πόσο τα αυτόνομα αυτοκίνητα προκαλούν ατυχήματα στους δρόμους. Αφού συλλεχθούν αρκετά δεδομένα, θα πρέπει να περάσουν από στατιστική ανάλυση για να διαπιστωθεί το κατά πόσο αυτά είναι ασφαλή. Ο Musk δηλώνει πεπεισμένος πως τα αυτόνομα αυτοκίνητα θα είναι ασφαλέστερα από τα συμβατικά, κάτι που θα κάνει τις ρυθμιστικές αρχές των κρατών να δώσουν το πράσινο φως ώστε αυτά να μπορούν να κυκλοφορούν νόμιμα στον δρόμο.

Στις σχετικές ειδήσεις η Tesla ανακοίνωσε πως ενσωματώνει δωρεάν την δημοφιλή υπηρεσία streaming μουσικής Spotify Premium στα Model S και Model X, αρχικά στους πελάτες της στην Ευρώπη, στην Αυστραλία και στο Χονγκ Κονγκ.

ΠηγήFortune

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ζητά από τους μετόχους της να δώσουν 56 δισ. δολάρια στον Elon Musk

Η Tesla θα ζητήσει από τους μετόχους της να ψηφίσουν ξανά για το ίδιο πακέτο αποζημίωσης ύψους 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον διευθύνοντα σύμβουλο...

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...