Οι 7 πιο παράξενες ανακλήσεις του 2015

Σχετικά άρθρα

[nextpage title=”Εισαγωγή” ]

engine-recall

Περισσότερα από 200 άρθρα σχετικά με ανακλήσεις γράψαμε φέτος στο Autoblog.gr και πάμε να θυμηθούμε τις 7 πιο παράξενες ανακλήσεις που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς που σε 7 ημέρες θα αποτελέσει παρελθόν.

[/nextpage]

[nextpage title=”Audi” ]

2015 Audi Q3 (US spec) (11)

Η Audi Αμερικής τον περασμένο Απρίλιο είχε ανακοινώσει πως ανακαλεί 3.646 Audi Q3 που κατασκευάστηκαν από την 4η Απριλίου 2014 μέχρι τη 5η Νοεμβρίου του ίδιου έτους. Ο λόγος ήταν ότι αν ο οδηγός σβήσει το αυτοκίνητο, ενώ παράλληλα έχει δώσει εντολή να κλείσει την ηλιοροφή, η τελευταία θα συνεχίσει να κλείνει, αντί να σταματήσει, κάτι που αντιτίθεται σε κανονισμό ασφαλείας που ισχύει στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού.

[/nextpage]

[nextpage title=”Cadillac” ]

Cadillac ATS sedan 2015

Η Cadillac μέσα στη χρονιά ανακοίνωσε την ανάκληση 66.998 Cadillac ATS παραγωγής 2013-2015, στα οποία ο διακόπτης της ηλιοροφής δεν συμμορφώνεται με τα ομοσπονδιακά πρότυπα, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει στους επιβάτες να την κλείσουν κατά λάθος.

[/nextpage]

[nextpage title=”Land Rover” ]

Land_Rover-Discovery_4_2010_1280x960_wallpaper_02

Μόλις χθες Land Rover προχώρησε στην ανάκληση περίπου 5.300 Discovery 4, επειδή υπάρχει περίπτωση η γυάλινη οροφή να ξεκολλήσει από τη θέση της, μιας και η κόλλα που χρησιμοποιήθηκε για να συνδεθεί η πανοραμική οροφή μπορεί να μην είναι τόσο ισχυρή, κάτι που θα οδηγούσε στην αποκόλληση της οροφής από τη θέση της.

[/nextpage]

[nextpage title=”Lincoln” ] 2015 Lincoln MKC

Η Lincoln την 1η ημέρα του χρόνου ανακάλεσε 13.574 MKC στη Βόρεια Αμερική, για να μετακινήσει τη θέση του διακόπτη ανάφλεξης στο ταμπλό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αυτοκινητοβιομηχανίας:

Εξαιτίας του ότι το start/stop κουμπί βρίσκεται κοντά σε άλλους διακόπτες, οι επιβάτες μπορούν ακούσια να απενεργοποιήσουν τον κινητήρα κατά την οδήγηση.

lincoln mkc

Που βρισκόταν το κουμπί αναρωτιέσαι. Αρχικά ήταν τοποθετημένο κοντά στο κάτω μέρος της οθόνης αφής, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί προφανώς να το πατήσεις κατά λάθος. Η εταιρία μετακίνησε το κουμπί από το κάτω άκρο της κονσόλας στο πάνω.

[/nextpage]

[nextpage title=”Porsche” ]

Porsche Cayenne range 2015 (2)

Η Porsche στις 5 Ιανουαρίου ανακάλεσε μόλις 2 Cayenne. Πρόκειται για μια Cayenne Diesel και μια Cayenne S στις οποίες η Porsche δεν είχε κάνει σωστή ευθυγράμμιση, με τις βίδες των αναρτήσεων που ρυθμίζουν τις γωνίες κάμπερ και κάστερ, ίσως να μην έχουν σφιχτεί με την καθορισμένη ροπή.

[/nextpage]

[nextpage title=”Rolls-Royce” ]

Rolls-Royce-Ghost-Series-II-3

Ακόμη και οι σούπερ πολυτελής αυτοκινητοβιομηχανίες σαν την Rolls-Royce έχουν τις άτυχες στιγμές του και αναγκάζονται να προβούν σε ανάκληση κάποιου μοντέλου της. Έτσι η βρετανική εταιρία ανακοίνωσε τον Νοέμβριο πως προχώρησε στην ανάκληση μιας και μοναδικής Ghost στις Η.Π.Α.

Καλύτερα θα μου πεις να έπαιρνε τηλέφωνο τον ιδιοκτήτη της και να τον ενημερώσει προσωπικά, αλλά βλέπεις η νομοθεσία, είναι νομοθεσία και έπρεπε να ανακοινωθεί η ανάκληση. Αυτή αφορά στους αερόσακους προστασίας θώρακα των μπροστά καθισμάτων της Ghost που κατασκευάστηκε στις 23 Ιανουαρίου του 2014. Οι αερόσακοι ενδέχεται να μην παρέχουν το αναμενόμενο επίπεδο προστασίας σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης, οπότε υπάρχει αυξημένος κίνδυνος τραυματισμού για τον οδηγό και το συνοδηγό.

[/nextpage]

[nextpage title=”Tesla” ]

2012-tesla-model-s-front-on-road

Η Tesla στις 20 του περασμένου Νοέμβρη ανακοίνωσε πως ανακαλεί εθελοντικά όλα τα Model S που έχει κατασκευάσει, εξαιτίας ενός μοναδικού περιστατικού που εντοπίστηκε από μια ιδιοκτήτρια στην Ευρώπη. Καθώς αυτή καθόταν στο κάθισμα του οδηγού και γύρισε να μιλήσει στους πίσω επιβαίνοντες, η ζώνη της ξεκούμπωσε. Κανείς δεν τραυματίστηκε από το αυτό, αλλά η αμερικάνικη εταιρία ζητάει από τους πελάτες της να πάνε τα αυτοκίνητα τους σε κάποια αντιπροσωπεία για να ελεγχτούν οι βίδες της ζώνης.

[/nextpage]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν λιγότερο από αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2027, αλλά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής

Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμένει η Ford και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gartner, μιας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής...

Η Renault δεν θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030

Στις αρχές του 2022 η Renault είχε ανακοινώσει πως έως το 2030 η εταιρία θα μεταμορφωθεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρία για την αγορά...

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...

Η Jeep ανακαλεί 105.106 Wagoneer και Grand Wagoneer

Η Jeep ανακοίνωσε πως ανακαλεί παγκοσμίως 105.106 Wagoneer και Grand Wagoneer που κατασκευάστηκαν μεταξύ 24 Φεβρουαρίου 2021 και 11 Σεπτεμβρίου 2023. Αιτία της ανάκλησης είναι...
Autoblog.gr