Το υπουργείο δικαιοσύνης των Η.Π.Α. και η EPA μήνυσαν την Volkswagen

Σχετικά άρθρα

Volkswagen-Passat-TDI-Clean-Diesel-760x506

Το υπουργείο δικαιοσύνης των Η.Π.Α και η EPA κατέθεσαν σήμερα αστική αγωγή κατά της Volkswagen, κατηγορώντας την γερμανική εταιρεία ότι το λογισμικό που διέθεταν τα αυτοκίνητα είχαν σχεδιαστεί για να εξαπατήσουν τις δοκιμές εκπομπών σε περισσότερα από 600.000 αυτοκίνητα.

Η Volkswagen παραβίασε την πράξη περί καθαρού αέρα (Clean Air Act) διαστρεβλώνοντας τα συστήματα ελέγχου των ρύπων ώστε να πιστοποιηθούν τα οχήματα της. Ως αποτέλεσμα, τα πετρελαιοκίνητα μοντέλα της  ρύπαιναν μέχρι και 40 φορές πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια.

Οι διαφορές μεταξύ των αποτελεσμάτων των δοκιμών και των εκπομπών σε πραγματικές συνθήκες ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2014, και οι υπάλληλοι του οργανισμού προστασίας του περιβάλλοντος (EPA) και της CARB  πέρασαν περίπου εννέα μήνες προσπαθώντας να εντοπίσουν την πηγή του προβλήματος. Σύμφωνα με την καταγγελία, κατά την περίοδο αυτή, οι υπάλληλοι της Volkswagen “παρακώλυαν και παρεμπόδιζαν” τις έρευνες. Επίσης, οι υπάλληλοι της Volkswagen, συμπεριλαμβανομένων μερικών από την Audi, εγνωσμένα απέκρυπταν γεγονότα όταν είχαν καθήκον να μοιραστούν τις πληροφορίες αυτές, που θα είχαν αποκαλύψει το παράνομο λογισμικό νωρίτερα, καθώς επίσης ασχολούνταν με καταφατικές παρερμηνείες.

Η EPA θα επιδιώξει την επιβολή προστίμων μέχρι και 37.500 δολαρίων ανά αυτοκίνητο, με το υπουργείο δικαιοσύνης να λέει ότι θα προσπαθήσει να αξιώσει 3.750 δολάρια για κάθε αυτοκίνητο, με την πρόθεση καταστρατήγησης των δοκιμών εκπομπών. Αυτό σημαίνει ότι η Volkswagen θα μπορούσε θεωρητικά να έρθει αντιμέτωπη με πρόστιμο κοντά στα 90 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά πιθανότερο είναι να αντιμετωπίσει πρόστιμο ύψους περίπου 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Volkswagen δεν σχολίασε την σημερινή αγωγή, αλλά ένα στέλεχος της θα μιλήσει αύριο στην CES.

Για να διαβάσεις τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το σκάνδαλο της Volkswagen πάτησε εδώ.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέο Opel Grandland

Στις αρχές του μήνα η Opel αποκάλυψε το νέο Frontera και σήμερα η γερμανική εταιρία μας δείχνει τη νέα γενιά του Grandland, που τοποθετείται...

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...