Chevrolet Corvette Z06 Vs Dodge Viper ACR, σε μια επική αναμέτρηση

Σχετικά άρθρα

559944

Μιλάμε για δύο από τα τελειότερα δημιουργήματα των ΗΠΑ· δύο αυτοκίνητα που έχουν τρυπήσει με τα βέλη του έρωτα εκατομμύρια ανθρώπων· δύο αυτοκίνητα που είναι πραγματικά όπλα στην πίστα: η Chevrolet Corvette Z06 και η Dodge Viper ACR. Το Motor Trend πήρε και τα δύο για μία επική αναμέτρηση, προκειμένου να μας δείξει ποιο από τα δύο είναι ταχύτερο και αν η «οχιά» μπορεί να σπάσει ακόμα ένα ρεκόρ.

Αφού περάσουν από μερικές μετρήσεις, στη συνέχεια, ο Randy Pobst τα βάζει στη Laguna Seca, εκεί όπου γίνεται σύγκριση και με τον χρόνο της Porsche 911 GT3 RS. Αξίζει να αναφέρουμε πως η Z06 έχει απαλλαχτεί από τα προβλήματα που τη… χαντάκωσαν στο Best Driver’s Car και είναι έτοιμη να δείξει τι μπορεί να κάνει.

Η Corvette Z06 φορά έναν κομπρεσοράτο V8 κινητήρα, 6,2 λίτρων, με την απόδοση να ανέρχεται στα 659 άλογα (650bhp), στις 6.400 σ.α.λ., και 881 N·m ροπής, στις 3.600 σ.α.λ.. Συνδυάζεται με ένα μηχανικό 7τάχυτο κιβώτιο, που στέλνει την κίνηση στον πίσω άξονα, όταν το βάρος της είναι λίγο κάτω από τα 1.600 κιλά.

Όσο για την Viper ACR, έχει κάτω από το καπό έναν ατμοσφαιρικό V10 κινητήρα, 8,4 λίτρων, που παράγει έως 654 άλογα (645bhp), στις 6.200 σ.α.λ., και 814 N·m ροπής, στις 5.000 σ.α.λ.. Κι εδώ υπάρχει χειροκίνητο κιβώτιο, αλλά είναι 6 σχέσεων, με την κίνηση να μεταδίδεται αποκλειστικά στον πίσω άξονα. Το βάρος της είναι λίγο πάνω από τα 1.500 κιλά.

https://www.youtube.com/watch?v=9qWYJQClIyY

ΠηγήYouTube

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...