Νέα teaser του μεγάλου SUV της Kia, θα ονομάζεται Telluride

Σχετικά άρθρα

kia-telluride-concept-teaser-kia-telluride-concept-teaser

H Kia έδωσε πριν δύο μέρες την πρώτη teaser φωτογραφία ενός νέου concept για ένα μεγάλο SUV, που θα παρουσιάσει στην έκθεση του Detroit, που ανοίγει τις πύλες της την ερχόμενη Δευτέρα.

Από την πρώτη είδαμε στοιχεία του εξωτερικού του σχεδιασμού, όπου διακρίνονταν τα αρκετά μυώδη και φουσκωμένα φτερά, τα κάθετα πίσω φανάρια και οι μεγάλες 5-κτινες ζάντες. Σήμερα, η κορεάτικη εταιρία μας δίνει μια δεύτερη φωτογραφία που teasάρει τον σχεδιασμό της κονσόλας του πρωτοτύπου.

Το ταμπλό διαθέτει καθαρές γραμμές, με λίγους διακόπτες, με την μεγάλη οθόνη αφής για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας να δεσπόζει ψηλά στη κονσόλα και να παρέχει πρόσβαση στις περισσότερες λειτουργίες. Ακόμα, από κάτω υπάρχει μια δευτερεύουσα οθόνη, πιθανότατα αφής, οριζόντια τοποθετημένη για τις ρυθμίσεις του συστήματος κλιματισμού. Επιπλέον, διακρίνεται ο πίνακας οργάνων που είναι εξ ολοκλήρου ψηφιακός και είναι πολύ πιθανό και τα κουμπιά στο τιμόνι να είναι επίσης αφής.

11013_Detroit_Concept_Teaser_1-2

Το πρωτότυπο της Kia θα ονομάζεται Telluride, και σύμφωνα με την εταιρία αποτελεί το πρώτο αυτοκίνητο που επωφελείται από 3D-τυπωμένα στοιχεία και αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί στο τιμόνι, στο ταμπλό και στις πόρτες. Με το Telluride η εταιρία εισέρχεται στην κατηγορία των μεγάλων SUV, η οποία είναι εξαιρετικά δημοφιλής στην Αμερική.

Η Kia δεν έδωσε οποιαδήποτε άλλη λεπτομέρεια για το αυτοκίνητο, παρά μόνο ότι είναι αποτέλεσμα του γραφείου σχεδιασμού της εταιρίας στην California και ότι το αυτοκίνητο διαθέτει “μια σχεδιαστική γλώσσα που κινείται προς μια νέα κατεύθυνση”, ενώ υπόσχεται πως θα είναι προικισμένο με “προηγμένη τεχνολογία εν αφθονία”, περιλαμβανομένης τέτοιας που θα αφορά την “υγεία και την ευεξία”.

Το αν θα βγει στη παραγωγή είναι ακόμα άγνωστο, αλλά αν αυτό γίνει, ίσως βασιστεί στην πισωκίνητη πλατφόρμα του K900 και του Genesis G90, κάτι που μπορεί να σημαίνει ότι θα μοιράζεται αρκετά μηχανικά μέρη με το επιβεβαιωμένο SUV της Genesis.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η θρυλική TWR επιστρέφει και teasάρει το αυτοκίνητο της

Ένα από τα πιο διάσημα ονόματα μηχανολογίας στο κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, η TWR, θα ξεκινήσει μια νέα ζωή ως κατασκευαστής bespoke αυτοκινήτων. Η...